In samenwerking met WWF-Denemarken en ontwerper van breipatronen Laura Dalgaard hebben we een supergaaf tijgerpatroon ontworpen. Koop het patroon en steun WWF-Denemarken - en brei de iconische tijger voor jezelf, een vriend, je kind of je oma.


Nu kun je meehelpen een verschil te maken voor de wilde tijgers door de breinaalden erbij te pakken - ja, je leest het goed! Is dit niet helemaal fantastisch? 🐯

Samen met WWF-Denemarken en ontwerper Laura Dalgaard hebben we namelijk een ontwerp gemaakt, waarbij je door het kopen van het patroon, het werk van WWF-Denemarken voor de wilde tijgers steunt.

Dit nieuwe ontwerp is een trui in Evergreen met een groot, iconisch tijgermotief. Het patroon kan gekocht worden voor volwassenen (XS-4XL) en kinderen (2-12 jaar). Alle opbrengsten van de verkoop van het patroon gaan volledig naar het werk van WWF-Denemarken voor de wilde tijgers..

Koop het patroon en steun WWF-Denemarken.

De tijger is bedreigd

Het is helaas zo dat de wereldpopulatie wilde tijgers wordt bedreigd. 100 jaar geleden waren er ongeveer 100.000 wilde tijgers op aarde. In 2010 waren er nog slechts ongeveer 3.200 tijgers.

WWF-Denemarken werkt doelbewust om de tijger te redden. Maar ondanks aanhoudende inspanningen en een voorzichtige toename van de tijgerpopulatie in de afgelopen jaren, blijft de tijger bedreigd. Het ontbreekt aan wilde natuur om in te leven en hij wordt opgejaagd door stropers, die miljoenen vallen hebben opgezet in het Zuidoost-Aziatische bos. De vallen zijn vallen die niet alleen tijgers vangen, maar ook vele andere wilde dieren in het bos, waaronder olifanten en apen. Deze vallen vormen dus een bedreiging voor de biodiversiteit van de aarde als geheel.

WWF-Denemarken staat achter een aantal programma’s voor de wilde tijger in de 13 landen waar de tijger leeft of heeft geleefd. Ze sturen boswachters patrouilles om vallen te verwijderen en stropers te stoppen. Daarnaast beschermen ze de natuur en de prooi van de tijger, die ook belangrijke factoren zijn voor het voortbestaan ​​van de tijger.


👆Koop het tijgerpatroon in zowel volwassenen- als kindermaten. Je vindt het hier.

Iconisch tijgermotief van Laura Dalgaard

Achter het mooie tijgerpatroon staat ontwerper Laura Dalgaard, bekend van haar originele brei-universum met gave statements in unieke kleurencombinaties.

We hebben haar gesproken over haar gedachten over de samenwerking:

"Sinds ik een kind was, is de natuur belangrijk voor me geweest, en vooral de dieren, en ik geloof dat we allemaal de verantwoordelijkheid hebben om voor onze natuur te zorgen en deze te beschermen. Wanneer ik kan bijdragen om een klein beetje bewustzijn te creëren door het tijgerontwerp, is dat het minste wat ik kan doen om een ​​verschil te maken in de wereld”

Laura Dalgaard vond het belangrijk dat de tijger werd voorgesteld als een majestueus dier, legt ze uit:

“Toen ik de tijgertrui ging ontwerpen in samenwerking met WWF-Denemarken en Hobbii, was het voor mij belangrijk dat het een tijger moest zijn die eruitziet als een tijger. Het moest geen naïeve en dwaze tijger voorstellen, maar eruitzien als het trotse dier dat de tijger is.”

Lees hier het hele interview, waarin Laura Dalgaard vertelt over haar breiwereld en het ontwerpproces, en haar gedachten over het tijgerpatroon.

Brei een tijger in intarsia in je lievelings kleuren

De tijgertrui wordt gebreid in Evergreen, dit bestaat uit biologische merinowol en draagt een GOTS-keurmerk, dit is een internationaal erkende standaard voor milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie van biologisch textiel. Het is met andere woorden een mooi garen, waar we erg blij mee zijn. Lees hier meer over het fantastische Evergreen.

Laura Dalgaard heeft het tijgerpatroon ontworpen in vier verschillende kleurencombinaties. Je kunt er echter ook voor kiezen om je tijger met totaal andere kleuren te breien. Alleen je fantasie kan je beperken!


👆 Brei je tijger in precies die kleuren, die je wilt. Merk op hoe de tijger van uitdrukking verandert met verschillende kleuren.

Het patroon maakt gebruik van de technieken intarsia en mazen voor het maken van het mooie tijgermotief, en is dus gericht op de ervaren breister

Ken je de techniek intarsia niet? Of heb je een opfriscursus nodig over het mazen van motieven op gebreide kleding? Volg onze handleidingen op ons blog:

Intarsia: Leer intarsia breien met video

Mazen: Video: Het mazen van mooie motieven op breiwerk 

Nu is het jouw beurt! Pak je breinaalden erbij, koop het patroon en brei de mooie, trotse tijger 🐯