Bereid je voor op een spannende, nieuwe Mystery Crochet-Along, #UnderwaterTailsCAL! 🌊 Dit keer staat Projectarian achter het ontwerp van een geheim amigurumiproject dat we samen gaan maken, stuk voor stuk. Hier vind je antwoorden op 10 van jullie meest gestelde vragen.



Ben je op zoek naar een superleuk zomerproject? Of je nu al geobsedeerd bent door amigurumi of gewoon nieuwsgierig bent naar het leren haken van deze schattige figuurtjes: wij hebben precies wat je zoekt!

Doe mee met onze komende Crochet-Along die #UnderwaterTailsCAL heet en waar we een geheim, omkeerbaar amigurumi-ontwerp gaan maken. Ja, dat heb je goed gehoord – omkeerbaar! 👀 Dus je hebt twee projecten in een! 😍

Het meesterbrein achter dit speelse project is niemand minder dan Jessie van Projectarian. 🦄 De ontwerpen van Jessie, die beroemd is voor haar liefde voor pastelkleuren en een uniek amigurumi-universum vol verhalen dat bestaat uit echte dieren en fantasiewezens, gaan je zeker betoveren.

Wil je Projectarian beter leren kennen? Maak kennis met haar in deze blogpost ➜

Meld je hier aan voor de komende Crochet-Along ➜


1. Wat is een CAL?

CAL staat voor Crochet-Along. Het is een project waarbij je samen met andere hakers gelijktijdig werkt aan een spannend haakproject.

#UnderwaterTailsCAL is onderverdeeld in 5 delen. Dit betekent dat je elke woensdag een nieuw deel van het patroon ontvangt, totdat je uiteindelijk het hele patroon hebt.

Een CAL is perfect voor je als je het leuk vindt om nieuwe technieken te leren, uitdagingen aan te gaan, plezier te maken en een project te delen met andere liefhebbers van handwerk.


2. Wat is een Mystery CAL?

Vind je verrassingen leuk? Dan zul je het fantastisch vinden om deel te nemen aan een Mystery CAL!

Een Mystery CAL is een project waarbij het uiteindelijke ontwerp een geheim is, totdat je alle delen van het patroon hebt ontvangen. Week na week ontvouwt het project zich voor je ogen en het vormt zo een leuke en boeiende manier om aan een project te werken!

Dit betekent natuurlijk dat we niet al te veel kunnen vertellen over het project waaraan we zullen werken. Maar we kunnen al een tipje van de sluier oplichten… 😉

Projectarian heeft een omkeerbare amigurumi ter grootte van een rugbybal ontworpen. Het thema is een fantasiewereld onder water en je zult twee personages haken: Gumdrop en Juju. En meer vertellen we nog niet! 🤫

Wil je meer weten? Ga naar deze blogpost voor meer hints van Jessie van Projectarian!


3. Wat is amigurumi en is dat moeilijk?

‘Amigurumi’ is een Japanse term die verwijst naar schattige, gehaakte, opgevulde 3D-figuurtjes.

Als je nog nooit amigurumi hebt gehaakt, maar wel de basistechnieken van het haken kent, kun je zeker ook amigurumi aan – het verschilt niet zoveel van andere haakprojecten.


4. Welk niveau is er vereist voor deze CAL?

Het patroon voor deze CAL is ontworpen voor ervaren hakers. Dat betekent echter niet dat je niet kunt deelnemen als je nog nooit hebt gehaakt of van jezelf vindt dat je een beginner bent. Het patroon bevat een gedetailleerde uitleg en video's. Als een beginner zul je misschien wel wat extra tijd moeten gebruiken om de technieken te leren.

Jessie van Projectarian gelooft dat dit project absoluut iets voor jou is. Ze legt er de nadruk op dat ze hard heeft gewerkt om een project te ontwerpen waar iedereen van kan genieten:


Hoewel het als gemiddeld wordt beoordeeld, ben ik ervan overtuigd dat beginners geen problemen zullen hebben met het volgen van de inhoud die ik zorgvuldig in het patroon en de video's voor jullie heb verpakt. Ik doe altijd mijn uiterste best dat mijn patronen gemakkelijk te volgen zijn en zorg ervoor dat iedereen steun krijgt als hij of zij hulp nodig heeft. Als je twijfelt, waag dan zeker de sprong – wij helpen je!


5. Hoe kan ik mijn ervaring delen met andere deelnemers?

Is er iets wat je moeilijk vindt, of wil je je project graag tonen? Een van de pluspunten van een deelname aan een Crochet-Along is dat je niet alleen bent. Er zijn een heleboel andere hakers die ook aan het project werken. Mensen die deelnemen aan onze gedeelde projecten zijn altijd heel erg goed in het delen van hun vooruitgang, het vragen van advies en het aanmoedigen van elkaar.

Word lid van onze Facebookgroep, Hobbii Make-Alongs, en maak deel uit van de community.

Je vindt de Facebookgroep hier ➔

We staan ook te popelen om foto's van je project en je vooruitgang te zien op Instagram. Gebruik de hashtag #UnderwaterTailsCAL en tag ons met @hobbii.nl en Jessie van Projectarian met @projectarian.


6. Wat zit er in de kit?

De kit bevat alles wat je nodig hebt voor het project. Met andere woorden, het enige wat je moet doen, is je kit bestellen en ernaar uit kijken om aan de slag te gaan! 🥰

Projectarian, de ontwerper achter het project, heeft de kleuren gekozen, dus je hoeft geen eigen kleuren te kiezen. We kunnen echter met zekerheid zeggen dat Jessie het uitstekend heeft gedaan! 🌈🎨

Je kunt de kit kopen vanaf 25 april 2024. Maar wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kits verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat je er zo snel mogelijk een koopt.


7. Hoeveel kost de kit?

De hele kit kost 83 €.


8. Hoe werkt de CAL?

Je kunt nu al vijf dagen aanvinken in je agenda! We beginnen op woensdag 5 juni 2024 en je krijgt toegang tot het laatste deel van het patroon op woensdag 3 juli 2024.

Elke week ontvang je een nieuw deel van het patroon om aan te werken totdat het volgende deel wordt vrijgegeven.

Psst! Vergeet je niet aan te melden om het patroon elke week via e-mail te ontvangen – dat kun je hier doen!

Hieronder vind je een overzicht van het schema voor wat toegewijde haaktijd 😉




9. Hoe neem ik deel?

Koop je kit hier.

Zorg er ook voor dat je je aanmeldt voor de CAL en dan zorgen wij ervoor dat het patroon elke week direct in je postvak in terechtkomt. Je hoeft gewoon elke woensdag klaar te zitten met je haaknaald!

Meld je hier aan ➔


10. Kan ik iets winnen?

Absoluut! Om deze CAL in stijl te eindigen, hebben we een wedstrijd gepland waarbij je een cadeaubon ter waarde van 100 € kunt winnen.

Je kunt deelnemen aan de wedstrijd door een foto of reel te delen van je afgewerkte CAL-project op Instagram of Facebook. Opmerking: stories komen niet in aanmerking voor deelname.

Vergeet @hobbii.nl en @projectarian niet te taggen met de hashtag #UnderwaterTailsCAL.

Post ten laatste op 14 juli 2024 je foto of reel om kans te maken op de overwinning! Op maandag 15 juli 2024 trekken we 5 gelukkige winnaars. Er wordt direct contact opgenomen met de winnaars.