Duik in de fantasierijke wereld van Projectarian in deze exclusieve V&A en krijg een voorproefje van de aankomende #UnderwaterTailsCAL.



We zijn verheugd om een opwindende samenwerking onder de aandacht te brengen die bij Hobbii voor een golf van verwachting zorgt.🌊👀

Duik in de kleurige en fantasierijke wereld van Projectarian, een gerenommeerde haakontwerper bekend om haar speelse amigurumipatronen. Met meer dan 60.000 volgers op Instagram heeft Jessie van Projectarian de harten van haaksters over de hele wereld veroverd met haar ontwerpen die niet alleen maar patronen zijn, maar echte handwerkavonturen!

In een exclusieve samenwerking met Hobbii brengt Projectarian haar unieke flair en fantasierijke ontwerpen in een Mystery Crochet along (CAL) die belooft anders te zijn dan alles wat we eerder hebben gezien.

Psst! Het project, genoemd #UnderwaterTailsCAL, begint op 5 juni. Meedoen? Koop je kiit HIER! 🐠🐙🐚


We hadden het genoegen om met Jessie te praten voor een Meet the Designer Q&A-sessie. Lees verder om de ontwerper achter de aanstaande CAL te leren kennen, haar inspiratie- en ontwerpproces te ontdekken, en misschien zelfs een paar hints over de Mystery CAL op te vangen! Ben jij klaar om erin te duiken? 🐳 (woordspeling!)😉


1. Wanneer en waarom begon je te haken?

"Mijn grootste hobby vóór het haken was naaien, maar in 2015 brak ik mijn voet en kon ik het pedaal van mijn naaimachine een aantal weken niet gebruiken. Rond die tijd verwachtten een paar van mijn vrienden en familieleden baby's, en ik wilde cadeautjes voor ze maken.

Eén van de cadeaus was een met de hand genaaide eenhoorn-babydeken. Toen ik bij de hoorn kwam, vroeg ik mijn moeder om advies over hoe je er een kon maken. Ze stelde voor om hem te haken en bood aan het mij te leren. Ik was absoluut tegen het leren haken, maar ze overtuigde me, en ik ben zo blij dat ze dat deed, omdat het een bodemloze obsessie teweegbracht.

Negen jaar later kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen! Haken is grenzeloos – je kunt elke vorm creëren die je maar kunt bedenken – en ik zou daar mijn hele leven aan kunnen besteden.”


2. Wat is er uniek aan jouw amigurumi universum?

"De meeste van mijn personages hebben namen met een ruimtethema omdat het voor mij majestueus en romantisch aanvoelt, omdat ik dol ben op het idee van fantasierijke verkenning van de ruimte. Wat het ontwerp betreft, hou ik ervan om levensgrote wezens te creëren om ze te onderscheiden en mijn eigen unieke aanbod aan de haakgemeenschap.

Ik streef altijd naar een balans tussen schattigheid en realisme bij mijn dieren, met een vleugje fantasie en plezier in de kleuren die ik gebruik. Niets brengt mij meer vreugde dan het ontwikkelen van een ingewikkeld neusje voor een maki of individuele tenen voor een nijlpaard, en het geven van vriendelijke, sprankelende ogen aan al mijn dieren."


3. Welke rol speelt de online haakgemeenschap in je creative werk?

"Ik heb het geluk dat ik een ongelooflijk warme en vriendelijke gemeenschap heb die mijn werk ondersteunt. Mijn Instagram-volgers zijn kostbare schatten. Ik houd ervan om met ze om te gaan, en er is niets meer de moeite waard, dan wanneer een patroon dat ik heb ontworpen, iemand plezier geeft en groei in zijn of haar vaardigheden op het gebied van haken.

Het hebben van hobby's is een zegen en een geschenk, en ik kan niet geloven dat het mijn taak is om bij te dragen aan het plezier van anderen tijdens hun vrijetijdsbesteding, vooral omdat het haken zo gezond en heilzaam voor onze geest is. Ik ben mijn gemeenschap eeuwig dankbaar dat ze mij deze baan hebben gegeven. Hun positieve recensies geven mij een boost en ik hoop dat ik ze kan blijven plezieren."


4. Hoe ziet het ontwerpproces eruit van idee tot voltooid project?

"Ik houd een lijst met ideeën bij waar ik uit kan putten wanneer het tijd is om een nieuw project te starten. Nadat ik het type amigurumi heb gekozen dat ik wil maken, onderzoek ik graag bestaande patronen om er zeker van te zijn dat ik iets anders kan creëren dan wat er al is, iets nieuws aan de wereld bieden.

Vervolgens onderzoek ik echte dieren op proportionele referenties en fantasiekarakters op 'schattigheid'-referenties. Ik kies mijn materialen, en dan is het tijd om te beginnen met haken, dus ik kies om te beginnen een lichaamsdeel. Ik begin meestal met het meest complexe onderdeel en maak het zo klein als ik kan, omdat dat de schaal van het voltooide model bepaalt.

Ontwerpen is een oefening met vallen en opstaan, maar als het klaar is, maak ik een mooi patroondocument en dan is het tijd om het patroon te testen. Mijn testteam zal het patroon doornemen, en ik zal eventuele fouten eruit halen totdat het perfect is, en ons kleine beestje klaar is om losgelaten te worden in de wereld!"


5. Hoe kwam je op het patroon voor de #UnderwaterTailsCAL?

"Het maken van een omkeerbare amigurumi is lastig, dus als je een combinatie van wezens kiest, begin je met nadenken over de vormen van de twee modellen en hoe ze in elkaar kunnen passen (maar het moet ook iets zijn dat voor mij aantrekkelijk klinkt om te ontwerpen - haha!).

Gumdrop en Juju zijn twee dieren die ik al heel lang wilde maken – en het zijn fascinerende wezens waar zoveel mensen van houden – dus ik was heel blij dat ze uiteindelijk perfect bij deze samenwerking met Hobbii pasten.”


6. Hoe ga je aan de slag met storytelling in deze CAL?

“Als ik behoorlijk ver in een project zit en ik precies weet hoe het model er uit gaat zien, begin ik na te denken over de naam, de individuele persoonlijkheid en een achtergrondverhaal. Ik was gecharmeerd van het specifieke type Hobbii-garen dat ik gebruikte voor Gumdrop en Juju, dus het was vanzelfsprekend dat ze een snoeperig verhaal kregen; het moest zich gewoon afspelen in een onderwatersnoepjeslandschap met een soort magisch mysterie dat ontdekt kan worden door in de sprankelende diepten te duiken.

Zoals we uit hun achtergrondverhaal leren, zijn onze personages de bewakers van magische snoepjes die ander zeeleven consumeren om het vermogen tot bioluminescentie te verwerven. Ze verbazen ons met hun fantastische geheimen en laten ons uiteindelijk een speciaal aandenken achter als bewijs dat de ongelooflijke ervaring echt heeft plaatsgevonden – een teken van een bijzondere herinnering die we moeten koesteren."




7. Wat vond je het leukst aan het CAL-ontwerpproces?

"Het kiezen van de kleuren die je wilt gebruiken is erg leuk, maar het allerleukste is wanneer je de vorm en verhoudingen moet bestuderen van het echte dier dat je probeert na te bootsen. Er is altijd iets prachtig unieks en wonderbaarlijks aan elk dier .

Ik vond het ook geweldig om te werken met de specifieke garens die we voor dit project kozen; ze hebben zeker de sfeer van de CAL en de persoonlijkheden van onze personages beïnvloed. Ik zou ook willen zeggen dat Hobbii het beste bedrijf is waarmee ik heb mogen samenwerken. Ze zijn ontzettend vriendelijk, professioneel en genereus, en ik ben ook dol op hun producten."


8. Waar ben je het meest enthousiast over bij de komende Mystery CAL?

"Er zijn zoveel dingen waar ik enthousiast over ben! Ik kan niet wachten tot iedereen ziet hoe mooi de kits zijn. En ik kijk erg uit naar het plezier dat we hebben gepland voor de opbouw vóór de CAL Het wordt superleuk om de voortgang van iedereen tijdens de CAL te zien, en ik ben blij dat de mysterieuze dieren aan het einde worden onthuld – om de reactie van iedereen te zien!

Ik kan ook niet wachten om alle voltooide modellen te zien die iedereen gaat maken. Het is heel spannend om deel uit te maken van een groot evenement dat met zoveel zorg en aandacht voor detail is gepland. Het zit boordevol plezier, maar toch is alles zo goed georganiseerd, en dat geeft mij voldoening!"


9. Waarom meedoen aan deze CAL?

"Dit is een zeer toegankelijk project. Hoewel het als gemiddeld wordt beoordeeld, ben ik ervan overtuigd dat beginners geen problemen zullen hebben met het volgen van de inhoud die ik zorgvuldig in het patroon en de video's voor jullie heb verpakt. Ik doe altijd mijn uiterste best dat mijn patronen gemakkelijk te volgen zijn en zorg ervoor dat iedereen steun krijgt als hij of zij hulp nodig heeft. Als je twijfelt, waag dan zeker de sprong – wij helpen je!

De kits zijn absoluut PRACHTIG, de amigurumi zelf is schattig, interessant en verrassend om te haken. Het wordt een groot evenement, boordevol allerlei soorten plezier, en jij moet erbij zijn!"

 

10. Wat zijn jouw top 3 amigurumi tips?

“1 – Gebruik de aanbevolen benodigdheden, dit geeft altijd de beste kans op succes.

2 – Nieuwe dingen leren kost moeite, maar de beloningen zijn het waard!

3 – We haken omdat we het leuk vinden – dus vergeet niet van je projecten te genieten.”


Wil je meedoen aan de komende Mystery Crochet-Along?

Koop HIER je kit.


Krijg een voorproefje ↓