"Waar zijn de mensen naar op zoek?" Die vraag hebben onze designers Sys en Irene zichzelf gesteld bij het ontwerpen van Hobbii’s nieuwe gebreide kledingcollectie. Het afgelopen jaar is natuurlijk ontzettend anders is verlopen dan we hadden verwacht. Onze ontwerpsters hebben daarom de focus gelegd op datgeen waar we wel een beetje extra van kunnen gebruiken: vrolijkheid en vreugde.

En terwijl we uitkijken naar dat moment waarop we elkaar weer in de armen kunnen sluiten, elkaar kunnen zien, en ervaringen met elkaar kunnen delen, kunnen we de tijd verdrijven met breien.

Vrolijkheid en vreugde vertalen zich in deze collectie in frisse kleuren en modieuze snits, gecombineerd met leuke retro details. 

Een terugkomst van eerdere trends: dat is wat ‘retro’ inhoudt. De retro details in deze collectie zorgen voor een vleugje nostalgie. Zie bijvoorbeeld de leuke pofmouwen van de cardigan hieronder 👇

Volume? Yes!

De Savannah cardigan heeft mouwen die plooien aan de bovenkant. Dit geeft volume en trekt de aandacht. Een sieraad voor je schouders! Ga bijvoorbeeld voor een eenvoudige maar sierlijke look met deze cardigan in combinatie met een spijkerbroek. Zo geef je alle aandacht aan de volumineuze schouders.


Tip: Mag de cardigan wel wat feestelijker? Versier haar dan met mooie Bling Bling knopen en combineer de cardigan met jouw lievelingsjurk en een paar sandaaltjes.

Heb je nog nooit eerder pofmouwen gebreid? Geen nood. Deze cardigan, en de collectie is het algemeen, is zo ontworpen dat de projecten toegankelijk zijn.


“Het zou voor iedereen te breien moeten zijn, ook voor beginners,” vertelt Irene.


Je kunt Savannah binnenkort op onze website verwachten. Kriebelt het al te veel om nu te gaan breien? Dan kan je nu al wel aan de slag met de Monika sweater. Deze vind je nu al op onze website. Deze trui combineert volume met een moderne, korte snit, wat leuk staat op hoog-getailleerde broeken. 

Het patroon voor deze trui vind je hier.


Maak kennis met Amalie

Amalie is een serie binnen de collectie die ik zelf heel speciaal vind. De serie bestaat uit een jurk, een kokerrok, een top en een cardigan. 

Ik heb al de nodige gebreide kokerrokjes en nauwsluitende jurken gezien in modebladen en de winkels, en ik ben er dol op. Een leuk detail van de Amalie-serie is het splitje aan de zijkant, waarmee je op een elegante wijze een stukje been toont, zonder een stuk roklengte te hoeven offeren.

Als je het mij vraagt, dan wordt deze serie een regelrechte hit! De serie is zo veelzijdig mogelijk ontworpen: de delen zijn namelijk perfect met elkaar te combineren, maar je kan ze ook apart gebruiken. En ieder kledingstuk is op allerlei manieren te stylen!

De rok en de jurk combineren een nauwsluitend silhouet met een gebreide textuur, wat een goede balans geeft tussen zakelijkheid en casual. Draag het met hakken, sneakers of met een leuke hoge laars. Wil je wat volume geven aan het geheel? Combineer het dan met een oversized jasje of trui. Zo creëer je een interessant contrast tussen bovenstuk en rok of jurk.

Op de foto zie je de rok in de kleur Light Purple (108). Ben je op zoek naar een tijdloze klassieker? Brei de rok dan bijvoorbeeld in een zwarte, grijze of beige tint.


Ik denk dat ik een exemplaar ga breien in de nieuwe kleur Pineapple (152). Maaaaar, ik zit ook te denken aan een mooie neutrale tint, zoals Oak (138) of Dark Grey (104). Je kan nooit genoeg kokerrokjes hebben, toch? 🤷‍♀️

Goed nieuws. Je kunt al aan de slag met de rok – deze is namelijk al op de website te vinden. De jurk, het topje en de cardigan vind je er binnenkort, dus houd onze website, de Facebookpagina en ons Instagramprofiel goed in de gaten!


Sneak peek van de Amalie jurk 👆🤩

Ben je meer te porren voor kleding met schwung?

Dan is deze Laudy rok misschien wel iets voor jou! In tegenstelling tot de nauwsluitende jurken en rokken die stadsleven ademen, geeft de Laudy rok een look die ons doet wegdromen naar zomersgroene weides en een helderblauwe hemel. Laudy drapeert prachtig en is heerlijk te dragen met een zomertop, bijvoorbeeld voor die picnic, midden in de natuur.

Laudy brei je met Twister, een garen dat bestaat uit 55% katoen en 45% acryl. Deze mix combineert de ademende eigenschap van katoen met de lichtheid en de flexibiliteit van acryl. Dit geeft een fijne rok die niet te zwaar oogt en heerlijk aanvoelt.


"Katoen kan wat stijf worden. Acryl maakt het garen zacht en prettig om te dragen. Bovendien is het slijtvast en blijven de kleuren mooi, ook na een wasbeurt!" - Sys



Laudy is hier te zien in de kleur Yellow Snapdragon (36), een mooie gele tint die we deze zomer waarschijnlijk nog veel vaker zullen gaan tegenkomen. Twister is te verkrijgen in een wereld aan kleurencombinaties, dus aan jou de keus in welke kleurencombinatie jij de rok gaat breien!

Maak je liever een effen rok? Dan vervang je eenvoudigweg de 2 bollen Twister door 5 bollen Twister Solid.


Lees meer over dé modekleuren van deze zomer hier.


Het klassieke gebreide t-shirt

T-shirts gaan eigenlijk nooit helemaal uit de mode, maar elk nieuw seizoen geeft weer een nieuwe twist aan het klassieke kledingstuk. Van interessante halslijnen tot tie-dyes: het t-shirt heeft het allemaal al wel eens gehad. En nu het handwerken een enorme comeback heeft gemaakt, betekent dat natuurlijk dat het tijd is voor een gebreide versie van deze ultieme klassieker.


Lynn brei je overdwars, van mouw tot mouw, met verticale strepen. Ze is ook te breien in een effen kleur, dus het shirt is perfect te combineren met de rest van je garderobe. 

Ondanks dat het t-shirt gebreid is, is deze heerlijk te dragen in de zomer. Het is namelijk gemaakt met New Arezzo, een mixgaren van bamboe en katoen, wat heerlijk luchtig aanvoelt op een warme dag.

Ik heb al een paar mooie kleurencombinaties in gedachten. Misschien dat ik er eentje ga breien in mooie oranje nuances, zoals Rusty Orange (1340), gecombineerd met Dark Orange (1448). Ideaal voor mijn zomergarderobe.

Ben je dol op blote schouders, kijk dan eens naar de asymmetrische Elin top of de Barbara top. Barbara heeft een leuke halslijn en een elastieken rand die de top wat volume geeft door het blousende effect.

Je kunt nu al aan de slag met Lynn, Elin of Barbara (of alledrie 😉). Ze liggen klaar en wachten op je op onze website 🎉

Psst... er komen nog meer patronen aan

Ik heb je nog maar een kleine selectie van de nieuwe collectie laten zien. Later dit voorjaar zal de collectie worden uitgebreid met nog meer prachtige kledingstukken.

Er liggen al heel veel patronen voor je klaar om mee te beginnen. Ga lekker aan de slag met een hele nieuwe outfit!


“Het is voor het eerst dat we een hele collectie hebben ontwikkeld met zó veel kledingstukken, die zo goed samen passen en met elkaar gecombineerd kunnen worden op zoveel verschillende manieren,” aldus Gea, onze fotografe, die de foto’s heeft gemaakt van deze nieuwe collectie.


Dus, wil jij aan de slag gaan met een volledige gebreide outfit voor de zomer, dan kan je dat eenvoudig doen met de items uit deze collectie. Denk bijvoorbeeld eens aan een Elin of een Barbara top met een Laudy rok! 🤩

Vind de collectie zijn weg in jouw garderobe?

Je vindt de patronen op onze website, waar je ze helemaal gratis kunt downloaden.

Mocht je zin hebben, dan kan je foto’s van jouw afgemaakte projecten met ons delen op onze website. We vinden het altijd erg leuk om te zien hoe onze patronen door jou tot leven worden gewekt! 😍 Je deelt jouw foto door het gebruikte patroon terug te vinden op de website, bijvoorbeeld de Barbara top, en dan te klikken op “fotogalerij”.

Welke kledingstukken zou jij graag terugzien in een volgende collectie? Meer jurken, een bepaalde snit, of misschien specifieke materialen? Vertel ons over jouw wensen in het commentaarveld hieronder.👇



 

Bespaar 50%

Twister Solid - Hobbii

55% Katoen, 45% Acryl

6,00 €  12,00 €
Bespaar 28%

Twister - Hobbii

55% Katoen, 45% Acryl

35,00 €