Mag jouw garderobe ook wel een beetje worden opgefleurd met vrolijke kleuren? Vind inspiratie in deze blogpost en maak kleding en accessoires in dé trendy kleuren van 2021!

De mode die we op straat zien is vaak een uitvloeisel van de trends en kleding van modehuizen die we op de catwalk zien verschijnen. De snit, de materialen en vooral de kleuren vinden we vervolgens terug in onze alledaagse mode. Dit jaar heb ik de catwalk in de gaten gehouden. Ik zag daar een duidelijke voorkeur voor bepaalde kleuren, waarvan ik denk dat we ze terug gaan zien komen in het kleurenpalet van aankomend seizoen.

Gele en oranje tinten

Geel en oranje zijn vaak terug te zien in de zomer - niks nieuws onder de zon hier. Maar dit jaar gaat het om de nuances. Waar het normaal de pasteltinten zijn die in de mode komen wanneer de temperaturen weer stijgen, biedt 2021 juist levendige kleurnuances. 

Denk aan de warmte van een zonsondergang. Heldere gele kleuren. Je hoeft overigens helemaal niet bang te zijn voor deze kekke tinten. Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met witte tops of jeans voor een gebalanceerde look die ook niet misstaat op een grauwe dag. 

De mooie Ada Zomertop brei je bijvoorbeeld met Twister Solid, een mooi garen gemaakt van katoen en acryl, wat het lekker licht maakt. Op de foto zie je de top in de kleur Dusty Rose (110), maar je maakt hem net zo makkelijk in de trendy nieuwe kleuren Pineapple (152) of Tangerine (151) 🍊


Is het toch een béétje te heftig voor je, dan kan je eventueel kiezen voor een warmere tint geel of oranje. Denk aan currygeel of roestkleur. De donkerdere tinten passen perfect bij de koele zomeravond, waar de schemer een prachtig gedempt licht geeft. Ook kunnen ze worden gecombineerd met donkere kleuren, wanneer het najaar zich weer aandient (hopelijk laat die nog lang op zich wachten!) 🌞

De sweaters Sadie en Yrsa zijn perfect in zowel kleur als materiaal. Yrsa is namelijk gebreid met Kid Silk in kleurnr. 13 en Sadie is gebreid met Diablo in kleurnr. 16. De garens zijn heerlijk fluffy en geven een fijne warmte, zonder dik en zwaar aan te voelen. 


Voor de haakfanaten onder ons heb ik een persoonlijke favoriet tevoorschijn gehaald: het Colour Block T-shirt. Doordat deze top met verschillende kleuren is gemaakt, geeft het je alle mogelijkheid om te spelen met kleuren, om het te laten passen bij jouw persoonlijke stijl. Ik ben zelf bijvoorbeeld dol op het ombré-effect, waarbij je kleuren in verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt om een geleidelijke overgang te creëren. Color-blocking kan natuurlijk ook, waarbij je contrasterende kleuren gebruikt, zoals blauw en oranje. 


Het Colour Block T-shirt op de foto is gehaakt met Cotton Kings Pull Skein Cotton in de kleuren White (01), Grey (05), en Red (10) maar je kan ‘m natuurlijk ook haken met Rainbow Cotton 8/4, wat verkrijgbaar is in wel 100 kleuren! 🌈 Rechts van de foto zie je Rainbow Cotton 8/4 in de kleuren: Yellow (054), Egg Yolk (090), Orange (057) en Burnt Orange (066). 

Mintgroen

Oké, een béétje pastel zien we wel terug dit jaar. Mintgroen, om precies te zijn. Van de mooiste spencers en truien tot vederlichte zomertruien. Ik vermoed dat mintgroen een regelrechte hit gaat worden dit jaar! Pastelkleuren combineer je vaak het best met andere pastelkleuren, maar kies je een meer gedempte grijzige tint lichtgroen, dan kan het gemakkelijk gecombineerd worden met wit, beige of zwart.

Ben je dol op haaksels met een gaatjespatroon, dan is de Fresh Hoodie misschien wel iets voor jou. Deze staat superleuk op een bikinitop op het strand, of als laag over een tanktop. 

Op de foto hieronder is de hoodie gehaakt met Rainbow Cotton 8/6 in de kleur Pastel Mint (025). Als alternatief kan je de top haken met Baby Cotton Organic Midi, wat verkrijgbaar is in wat meer gedempte nuances: Mint (09) en Eucalyptus (10).


Brei je liever, dan is de Willa sweater perfect. Deze brei je namelijk met het vederlichte Mohair Delight, dat verkrijgbaar is in meerdere kleurtinten:


Metallic

Van glimmende sandalen en tassen tot jassen met metalen knopen: shiny effecten gaan we zeker weten vaker tegenkomen in 2021. En natuurlijk kan je er ook mee haken en breien!

Hiervoor is het garen Metallico ideaal. Metallico’s “kern” is namelijk gemaakt van een glanzend satijnachtig band van polyamide, wat volgens is samengezet met een mix van merinowol en acryl. Deze combinatie geeft een mooie gloed, maar maakt het garen tevens lekker warm. Om die reden is Metallico het best geschikt voor de wat koudere dag, of eventueel wanneer het erg losjes gehaakt of gebreid wordt. 

Als alternatief kan je wat glamour toevoegen met Diablo Glitter. Dit garen heeft dezelfde mooie textuur als Diablo, maar bevat een metaaldraadje dat glinstert in het licht.

 

TIP: Ben jij verliefd geworden op de truien Sadie en Yrsa, dan kan je deze ook breien met Diablo Glitter.

 

Zet je liever zelf nuances samen, dan kan je dit doen door een draad Glitter Deluxe te combineren met jouw lievelingsgaren. Glitter Deluxe is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus je kan precies dat kleureffect krijgen die jij graag wilt. ✨

Hier zie je Glitter Deluxe samen met Soft Bamboo Double 👇



TIP: Natuurmaterialen zoals bamboe zijn bijzonder geschikt om te dragen op warme dagen die vragen om luchtige kleren. Lees meer over het ideale zomergaren hier: Zo kies je hét perfecte garen voor jouw gebreide en gehaakte zomerprojecten.

  

Met welke kleur zou jij het liefst breien of haken? Vertel het ons in het commentaarveld! 👇


 

Diablo Glitter - Hobbii

37% Acryl, 31% Polyamide, 28% Mohair, 4% Polyester

6,20 €
Bespaar 20%

Glitter Deluxe 100g - Go Handmade

100% Polyester

18,30 €  22,95 €