De kerstperiode komt snel dichterbij. 🎄 Het wordt daarom tijd als je een kersttrui wilt breien voor jezelf of iemand die je liefhebt. 🥰 Mogen wij jou de prachtige Lucia trui van JoJo Knitwear voorstellen?



Droom je ervan om te matchen met je kinderen of kleinkinderen met kerst? Lees dan hier mee, waar we duiken in de ‘Nordic Christmas’-breipatronen van JoJo Knitwear. 🎄✨

Ane Kofod, de dame achter JoJo Knitwear, heeft een elegante en klassieke trui ontworpen in zowel een volwassen als kindermaat, dus nu heb je de mogelijkheid om een matchende outfit voor jou en je mini-jij te breien!


Matchy matchy! Brei de zachte trui voor zowel kinderen als volwassenen

Ane heeft haar Lucia-trui ontworpen met als doel, dat hij gebreid kan worden voor kinderen en volwassenen. Daarom komt het patroon in de maten: kinderen (2-12 jaar) en volwassenen/dames (XS-3XL)

"De Lucia trui is het perfecte ontwerp voor een moeder/kind trui voor Kerstmis", aldus Ane. "Ik streefde ernaar een ontwerp te creëren dat zowel door kinderen als volwassenen gebruikt kan worden - en tegelijkertijd een trui die ook op andere momenten dan Kerstmis gebruikt kan worden."

De trui wordt gebreid met een draad Divina samen met een draad Friends Kid Silk of een draad Soft Alpaca Lace. Als je niet weet wat die combinaties opleveren, kunnen we je verklappen dat je trui zo zacht en luchtig zal zijn als een wolk - Ane benadrukt dit ook:

“Breien met een draad van Divina en een draad van Soft Alpaca Lace is voor mij een favoriete combinatie. Het is zo zacht en heerlijk!”


Ben je dol op Ane’s ontwerpen? Lees meer over Ane en bekijk de collectie Natural Beauty HIER!


Een ajourpatroon geïnspireerd op de symbolen van kerst

De trui wordt van boven naar beneden (topdown) gebreid op de rondbreinaald. Het delicate ajourpatroon op het bovenstuk wordt gebreid volgens het diagram. En er schuilt een heel bijzondere inspiratie achter het prachtige bovenstuk:

"De kerstkrans is de inspiratie achter het ontwerp", onthult Ane. "Het leek voor de hand liggend om rond het bovenstuk een structureel patroon aan te brengen, als symbool van de ronde krans, die immers een traditionele kerstversiering is."

“In Denemarken hebben we de adventskrans - en in veel andere landen ook wordt een kerstkrans gebruikt als versiering voor Kerstmis. Ik heb geleerd dat de vier kaarsen in de adventskrans symbool staan ​​voor hoop, vrede, vreugde en liefde. En dat is voor mij in essentie de boodschap van Kerstmis.”

Ook de naam van de trui heeft een heel bijzondere betekenis, vertelt Ane:

“Het is tenslotte Santa Lucia dat wij vieren op 13 december. Ze draagt ​​de krans op haar hoofd met de vier kaarsen, en daarom leek het voor de hand liggend om de collectie Lucia te noemen.”




Brei de trui in je lievelingskleur – of brei hem tweekleurig

Als je de trui met twee kleuren wilt breien, bevat het patroon ook het aanbevolen garenverbruik voor een tweekleurige versie - of je nu kiest voor breien met Divina en Soft Alpaca Lace - of Divina en Friends Kid Silk.

"Tegelijkertijd denk ik dat het een patroon is waarbij je er gemakkelijk voor kunt kiezen om het in je persoonlijke favoriete kleur te breien als je de kerstversie al hebt gebreid", vult Ane aan.




Dol op JoJo Knitwear?

Download het truipatroon hier gratis: 


Psst! Buiten de trui voor kinderen en volwassenen biedt de Nordic Christmas-collectie ook een elegante bandana, die is gebaseerd op hetzelfde ajourpatroon.