Heb je het opgegeven om de magische ring te kunnen maken? Probeer dan deze methode, die werkt prima als alternatief voor deze vervelende ring. Bekijk onze fotohandleiding hier.

Heb je tevergeefs geworsteld met ontelbare magische ringen en heb je besloten dat deze ring niks voor jou is?

De magische ring kan tricky zijn om te maken. Gelukkig hoeft dit je niet te weerhouden om projecten te haken, die je vanuit het midden moet maken.

Er is namelijk een alternatief voor de magische ring! Is dat niet fantastisch? Deze manier gaat uit van het haken van 4 lossen, die je met een halve vaste sluit tot een ring. En zo simpel is het!

De alternatieve methode werkt prima voor manden en tassen, maar het is niet gegarandeerd, dat je hem kunt gebruiken bij het haken van amigurumi en knuffels, omdat het lastig kan zijn om de opening tussen de steken helemaal dicht te krijgen (en dat daardoor de vulling naar buiten komt).

Is het tijd om de magische ring nog een kans te geven? Leer de techniek hier (wees gerust, we begeleiden je stap voor stap met zowel een video- als een fotohandleiding).

Zo haak je een alternatief voor de magische ring

  1. Haak 4 lossen.
  2. Vorm de 4 lossen tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse.
  3. Haak het gewenste aantal vasten direct in de cirkel, die de 4 lossen hebben gevormd.

Je hebt nu de start van een cirkel helemaal zonder een magische ring! Hoera!

Volg de fotohandleiding hieronder:

Of probeer dit! Je kunt ook volstaan met 2 lossen, als je ervoor wilt zorgen, dat de opening kleiner blijft. Haak daarna het gewenste aantal vasten in de 2e steek vanaf de haaknaald. Deze methode vraagt wel wat extra behendigheid.