De kersttijd is zo fijn! Mooie uren met goed eten, mooie kado’s en veel gezelligheid. Maar voor velen betekent het ook haasten en jachten om alles voor elkaar te krijgen. De kerstboom moet gehaald en versierd, kado’s gekocht en de kerstmaaltijd moet voorbereid. En als de kerst dan voorbij is, zijn er alweer een heleboel klusjes te doen. Opruimen, de boom moet eruit en de versiering weer naar zolder. Oh, oh. 

Daarom is het extra belangrijk om goed op jezelf te passen en jezelf een pauze te geven in januari. En wat is dan een betere manier, om de badkamer op te frissen met nieuwe spullen, die de gezondheidsroutine mooier maken?

Dat kan eenvoudig met deze patronen. Er is zowel iets voor in bad, makeup als opbergen. En veel van de patronen zijn snel te maken. Dus er is niet veel tijd voor nodig om jezelf een fijn kado te geven in januari. De patronen zijn ook goed te gebruiken voor gastvrouwkadootjes, of voor een vriendin/zus/moeder die jarig is.

Ben je klaar? Laat de verwennerij-hakerij beginnen!

Gehaakte katoenpads


De katoenpads werken hetzelfde als gewone wattenschijfjes maar zijn milieuvriendelijk, omdat je ze steeds weer kunt gebruiken. Je kunt ze gebruiken voor het verwijderen van make up, het aanbrengen van toner of crème, alles waar je normaal weggooi wattenschijfjes voor gebruikt. Als deze gebruikt zijn, gooi je ze in de wasmachine.

Het patroon is echt eenvoudig. Slechts 3 toeren met stokjes en 1 toer vasten. En voila, je eerste pad is klaar. Je begint met een magische ring. Heb je daar moeilijkheden mee, dan is dit patroon een mooie manier om te oefenen. 

TIP! We hebben een kleine video gemaakt, waar we laten zien hoe je de magische ring maakt. 

Venice wasdoekje 


Velen gebruiken een badkamer handdoek voor het gezicht of het gastendoekje, waarmee men de handen afdroogt na toiletbezoek. Maar dit is niet heel verstandig gezien de bacteriën, waar de gezichtshuid vast niet blij van wordt? Daarom is een speciaal doekje voor het gezicht een goed idee. Deze hier is daar speciaal voor geschikt. 

Het wasdoekje wordt gehaakt in een vastenpatroon, dat een mooie structuur geeft. Het patroon kan eenvoudig op maat gemaakt worden, dus je zou ook (bad)handdoeken kunnen maken in dezelfde steek.

TIP! Zijn er meerdere personen in het huishouden, die wasdoekjes gebruiken? Misschien is voor elke persoon een eigen kleur een idee? Dan is het gemakkelijk om je eigen te pakken en te gebruiken.

Ribbon opbergmand 


Geef de badkamer een opfrisbeurt met deze mooie manden, die alles voor je bewaren (ook je katoenpads en wasdoekjes). 

De manden worden gehaakt in de mooie knit stitch, die geeft een gebreide look. Ribbon wordt hiervoor gebruikt, en dat maakt de manden extra stabiel. Het garen is verkrijgbaar in zoveel kleuren, er is er vast eentje die past bij jouw badkamer. 

Haak ze in één kleur, voor een minimalistische look. Als alternatief kun je ze in verschillende kleuren haken, zoals deze mooie blauwe tinten, die doen denken aan een vakantie op het strand.


Checker Makeuptasje 


Een makeuptasje is altijd praktisch om te hebben. Je neemt je make up gemakkelijk mee naar de badkamer of mee in je tas, als je onderweg bent. Het tasje heeft een mooie maat, dus je kunt het ook voor andere zaken gebruiken, zoals je haaknaalden.

Het wordt gehaakt in ons fijne Rainbow 8/4 Glitter Gold - een 100% katoengaren met een draad metallic polyester, die een mooie gouden glans geeft. Hou je meer van zilver, gebruik dan Rainbow 8/4 Glitter Silver

Hou je niet van bling-bling? Geen probleem! Het kan natuurlijk ook gemaakt worden in de gewone Rainbow Cotton 8/4, dat verkrijgbaar is in wel 101 verschillende kleuren. Het makeuptasje wordt gehaakt in 2 kleuren, dus er zijn ontelbare combinaties om uit te kiezen.

Everyday Glitter Scrunchie 


Heb je lang haar, dan is een scrunchie handig om bij de hand te hebben in de badkamer. Ze houdt het haar uit je gezicht terwijl je je wast, je make up doet of een warm bad neemt.

Je hebt slechts 25 gram Rainbow 8/4 Glitter nodig, dus je maakt 2 scrunchies uit een bol. Heb je veel restjes garen, maak dan een veelkleurige scrunchie. Dat geeft de scrunchie een mooie uitstraling en helpt je bij het verwerken van je restjes. Lees hier meer over het maken van je eigen restjes garen. 

Dit patroon is ook de gemakkelijkste van deze lijst. Je haakt simpelweg 20 lossen en sluit tot een ring rondom een elastiek. Hierna haak je in spiraal tot de gewenste lengte en sluit af. Handig als je tegelijkertijd wilt kijken naar een podcast of een tv-serie - dat is ook een vorm van verwennerij, toch? ;)

En, heb je zin gekregen in een paar projecten voor jezelf?

Psst… Wij worden blij als je je projecten wilt delen met ons, als je ze klaar hebt! Bij elk patroon op de website vind je de knop “Fotogalerij”. Hier kun je een foto uploaden en vertellen over je project.


 

Bespaar 29%

Rainbow 8/4 Glitter Silver - Hobbii

95% Katoen, 5% Polyester

2,10 €  2,95 €