Geschreven door Madeline van @ofbooksandhooks

Wat is een handwerker zonder zijn/haar gereedschap, nietwaar? Terwijl we onze perfecte projectbags vullen met garen e.d., is het belangrijk, dat we ook de vergeten helden voor het daglicht halen.

Mijn lievelings toebehoren als brei-/haakster:


Betty, de baby unicorn 

Wie wil er niet een Eénhoorn gevuld met haaknaalden? Dat wil ik wel, dat is zeker. En deze kleine Eénhoorn is een enorme aanwinst voor mijn haakhoekje. Hij is perfect voor haaknaalden, scharen, pennen, steekmarkeerders en al het andere dat je hart begeert.

'Crochet is hygge' Beker

Ondanks dat hij eigenlijk bedoeld is voor koffie, vind ik hem te mooi om te gebruiken, en daarom bewaar ik er mijn haaknaalden in. Hij staat op mijn werktafel, en ik word er blij van, van die leuke tekst. Het is een goed kado voor jezelf of elke handwerk liefhebber, die een ander kado vraagt dan garen, omdat ze dat al genoeg hebben.


Schoudertas voor garen 

Deze tas is mijn nieuwe favoriet. Ik ben er echt GEK op. Hij kan alles dragen, mijn laptop, garen projecten, notitieboek... noem maar op! En door alle vakken, heeft alles een eigen plek, dus mijn garen zit nooit vast tussen de potloden en pennen.


Haaknaalden/Breinaaldenmeter KnitPro 

Ik leefde zo lang in ontkenning en dacht dat een gewoon meetlint precies hetzelfde was als een meter. Maar vrienden, een meter is zoveel beter, en deze heeft het allemaal. Meetfunctie, haaknaaldmeter EN een kleine garensnijder. Oh, en dan is het ook nog een olifant. Fantastisch.

Naaldenhouder - Hobbii

Deze houder is een klein simpel ding, maar het is 1 van mijn lievelings accessoires. Ik was heel vaak de naald kwijt, en dat gebeurd nu niet meer.

Mini schaar - The Fancy

Als je niet helemaal een Eenhoorn wilt worden, kijk dan hier eens naar. Deze schaar is zo mooi en eenvoudig. Iedere keer als ik hem uit mijn tas haal in de buurt van andere creatievelingen, vragen ze, waar heb je die gekocht. Hobbii, natuurlijk!!!

Steekmarkeerders - Clover

Je kent steekmarkeerders, MAAR KENDE JE STEEKMARKEERDERS MET CLIPS? Sorry voor de hoofdletters, maar dit was groot nieuws voor mij, en ik hou van ze, nu ik mijn projecten kan markeren met meer details. Nu hoef ik niet lager naar een steekmarkeerder te staren en denken "Ok... wat betekende die goudkleurige ook al weer?"


Garenkom - Copenhagen Fibers 

Fijne elegance, deze garenkom is alles. Op het moment dat ik hem kreeg, wist ik dat hij op de boekenplank mocht staan, als hij niet in gebruik was, maar nu ben ik bang dat hij valt. Dus hij woont in mijn werkkamer. En dat is fijn, want hij is ZO MOOI fantastisch, ik kijk er graag naar.

Garenkommen zijn handig voor haaksters en breisters. Maar ze zijn een MUST HAVE voor amigurumi-makers. Geen garenbollen die door elkaar rollen! Wonderen bestaan.


Kom met deksel - Copenhagen Fibers 

Het lieftallige zusje van de Fiber Bowl is dit schaaltje voor klein spul. Kun je raden, waar ze woont? PRECIES! Op mijn werktafel. Nu zou je onderhand bijna denken: Hoe groot is die werktafel? Ik kan je vertellen, dat hij niet groot genoeg is voor de 600 handwerk-hulpjes, die er op staan. Maar voor mij werkt het.

Dit schaaltje bevat steekmarkeerders, stopnaalden en al het andere kleine spul, dat anders rondzwerft. Hij is prachtig voor een minimalistische handwerkster (dat ben ik niet, maar toch vind ik hem prachtig).

Patroonhouder groot - Hobbii

Als je het leuk vindt om patronen af ​​te drukken, maar ze worden constant verfrommeld, dan is dit het perfecte accessoire voor jou! De houder past niet alleen goed bij je gedrukte patronen, maar de magneetbalk helpt je ook om in de gaten te houden waar je je in het patroon bevindt.

Tote bag 'Yarn is my therapy' 

Coole uitspraken zijn de beste, vind je niet? Nog beter als je ze kunt dragen, zodat iedereen weet dat je verslaafd bent aan garen en er trots op bent. Dit is een heel goed accessoire, niet alleen om een ​​project in te gooien als je op weg bent om je vriendinnen te ontmoeten, maar ook voor gewoon gebruik.

Als je net als ik bent, zul je het gewoon leuk vinden om je hobby's mee de stad in te nemen.

Digitale toerenteller Deluxe

Ik heb allerlei rondetellers geprobeerd. Plastic dat je kunt draaien, digitaal, apps op mijn telefoon - maar ik ben er nooit zo gek op geweest als op deze. Nee, ik draag het niet om mijn nek, maar ik zou het bijna doen.

Het is een heel eenvoudige gadget, maar het heeft vaak mijn dag gered in die projecten waar ik mezelf gewoon niet vertrouw om de toeren zelf bij te houden.

Eenhoornschaar - regenboogkleur

Het kan me niet schelen wat mensen je hebben verteld: een slimme schaar knipt zeker beter. En een regenboog-eenhoornschaar is nog SCHERPER. Gereedschappen zoals deze schaar creëren een beetje extra plezier in creatief zijn en maken het voor mij leuk om met mijn projecten verder te gaan. En ik heb zelfs veel meer kans om mijn uiteinden af te hechten als ik een schattige schaar bij de hand heb.


Nou, wat denk je? Komt iets hiervan op jouw lijst? Heb je een aanvulling op de lijst? We horen het graag!


Madeline van @ofbooksandhooks is een handwerkster, die graag haar twee liefdes samenbrengt: haken en boeken! Je ziet haar werk op haar Instagramaccount en enkele gratis patronen op haar website.