Het kan zelfs de besten overkomen - we starten met de beste motivatie een nieuw project. Maar na een tijdje met hetzelfde project, hetzelfde patroon en dezelfde kleur, wordt het saai. Dat kan leiden tot halfklare projecten, die maandenlang liggen te liggen en stof verzamelen.


Wat moet je doen? De vele uren werk uithalen en het garen voor iets anders gebruiken? Of kun je op één of andere manier de motivatie terug vinden en weer verdergaan met het project? Ik wil je hieronder graag 3 goede manieren geven, hoe weer aan de gang te komen met je vergeten project.


#1 Visualiseer het uiteindelijke project voor je

Als je het kant-en-klare product voor je kunt zien, is het soms makkelijker om weer te beginnen. Ben je bijvoorbeeld bezig met een plaid, stel je dan eens voor, hoe fijn het zou zijn om je te hullen in die fijne, handgemaakte plaid op een koude winteravond (bijv. deze mooie Homely Vibes Plaid). Of bedenk eens hoe mooi je handgebreide sweater (zie o.a. de heerlijke Bente Top-down Trui) zal staan bij je nieuwe jeans.

En het belangrijkste van dit alles: als je een project hebt afgemaakt, is er plaats voor nieuw garen. Alleen al op deze grond, kun je elk project afmaken. We hebben vele verschillende garens bij hobbii.nl, die je misschien kunnen verleiden. 


Homely Vibes Plaid en Bente Top-down Trui 👆


#2 Heb altijd een plan

Het is belangrijk om een plan te hebben. Als het een simpel project is waar je mee bezig bent en in vastgelopen bent, zorg dan voor een plan, hoe het weer gezellig wordt en afgeleidt van het saaie. Een goed idee zou kunnen zijn, in het weekend een hele dag, samen met je lievelingsserie en ‘woep-woep’, je project is klaar!

Als het een iets ingewikkelder project is, waar je mee aan de gang bent en dat je frustreert, neem dan de tijd om het patroon nog eens door te nemen en wordt er weer vertrouwd mee. Als je denkt, ik weet het weer, wees dan niet te streng voor jezelf, als het niet helemaal 100% perfect is. Net als bij alle andere dingen, kost het tijd om nieuwe technieken te leren en nieuwe uitdagingen te doorstaan. Kijk eens op ons YouTube kanaal, waar je vele guides vindt voor verschillende technieken. Bovendien kan het fijn zijn om op een fijn en stil plekje te werken, zodat je niet gestoord wordt  - in ieder geval totdat je voelt, dat het patroon te doen is.


#3 Zit jezelf achter de vodden - maar ook weer niet te hard

Soms is het gewoon een klein duwtje dat je nodig hebt, om met een vergeten project verder te gaan. Het hoeft niet tegen elke prijs. Soms kan het zo zijn, dat het project niet het goede is op dat moment. Als dat zo is, geeft het aanleiding tot stress en frustratie, en is het het beste om het project uit te halen en gewoonweg opnieuw te beginnen, als men er klaar voor is. Aan de andere kant, is het bijna zeker dat je je een ster zult voelen, als het toch lukt en je uiteindelijk een prachtig resultaat hebt bereikt.


Ik hoop, dat je iets hebt aan deze 3 manieren, om een vergeten project tot een goed einde te brengen.

Veel succes!


Dolce Cashmere - Hobbii

65% Superwash Wol, 25% Polyamid, 10% Kasjmier

€44,00

Twister - Hobbii

55% Katoen, 45% Acryl

€31,00