Het lijkt erop dat we dit herfst- en winterseizoen allemaal zullen moeten wennen aan koude vloeren en koudere temperaturen binnenshuis. Het is dus het ideale moment om wollen sokken te gaan breien voor het hele gezin.


Het is herfst en vorst en kou staan voor de deur. Door de stijgende energieprijzen moeten we allemaal bezuinigen op verwarming als het koud wordt.

Dat betekent koudere temperaturen binnenshuis. Maar maak je geen zorgen, ik heb een plan om je voeten warm te houden bij koud weer.

Ben je er klaar voor? Haal je breinaalden en je garen maar tevoorschijn. Het is tijd om sokken te breien voor het hele gezin!

Wol houdt je voeten warm

Bij de keuze van garen voor de koudere maanden ligt wol voor de hand. Wol is een natuurlijk materiaal dat een uniek vermogen heeft om de temperatuur te regelen volgens de natuurlijke warmte van het lichaam. Het is daarom het beste materiaal om warm te blijven. Dit geldt trouwens zowel voor sokken als voor een trui. Wollen garens helpen jou en je dierbaren de hele herfst en winter warm te blijven.

Sokkengaren bestaat gewoonlijk uit ongeveer 75% wol en 25% polyamide. Terwijl de wol je voeten warm houdt, draagt polyamide bij tot de duurzaamheid, zodat je sokken lang meegaan zonder dat er gaten in komen.

Je sokkengaren kiezen

Wil je dat het hele gezin lekkere warme voeten heeft? Dan is het tijd om sokken te gaan maken. Maar eerst moet je kiezen met welk sokkengaren je wilt breien. Misschien kunnen je kinderen helpen de kleuren te kiezen?

Het klassieke sokkengaren

Als je op zoek bent naar een klassiek 4-draads sokkengaren, is Rainbow Sock Wool 4-ply zeker iets voor jou. Het bestaat uit een duurzaam en zacht mengsel van 75% wol en 25% polyamide.

En het is beschikbaar in niet minder dan 40 prachtige kleuren, dus - geloof me! - het kan best moeilijk zijn om te kiezen! Ik wil zeker sokken in 20 ... 30 .... nee, alle 40 kleuren! En ook graag een paar of drie met strepen.

Zie ook: Elben - Kindersokken

Het dikke sokkengaren

Als je liever een dikker sokkengaren gebruikt, raad ik je aan eens te kijken naar Rainbow Sock Wool 8-ply dat net als de kleine broer, 4-ply, gemaakt is van 75% wol en 25% polyamide en verkrijgbaar is in 40 kleuren. In tegenstelling tot het 4-ply garen, is dit garen gesponnen met 8 draden, dus het zorgt voor heerlijke, warme sokken waar het hele gezin van zal houden.

Tip! Rainbow Sock Wool 8-ply is ook bijzonder goed om mee te breien als je pas begint met het breien van sokken.


👆 Een klassiek paar dikke sokken is een must-have als de vloer in de winter koud wordt. Hier is het gebreid in een tijdloos grijs (11). Download hier het gratis patroon.

Het leuke en kleurrijke sokkengaren

Als jullie van feest en kleur houden, stel ik je ons leuke en kleurrijke Silly Socks voor dat, net als de Rainbow Sock Wool-garens, gemaakt is van 75% wol en 25% polyamide.

Het garen is verkrijgbaar in 10 leuke en betoverende kleuren, dus er is een kleur voor iedereen. Persoonlijk kan ik geen genoeg krijgen van de prachtige aardetinten in 'Dary Lion Tamer' (kleur 03) en 'Magic Trick' (kleur 10).


👆 Je kunt niet anders dan blij zijn als je kijkt naar deze mooie enkelsokken die gebreid zijn met Silly Socks. Hier met de kleur 'Witty Joker' (02). Het patroon is gratis en je kunt het hier vinden.

Het extra zachte en exclusieve sokkengaren

Misschien ken je onze Unicorn en Unicorn Solid al? Je kunt namelijk veel projecten maken met de exclusieve zachte garens van 75% zachte merinowol en 25% duurzame polyamide.

Unicorn is een uniek garen dat met de hand wordt geverfd en voor een prachtig en uniek kleurenspel zorgt in je sokken, terwijl Unicorn Solid de effen versie is, die je kunt gebruiken in combinatie met Unicorn of op zichzelf voor een meer klassieke look.


👆 Speel met verschillende texturen in je sokken. Deze mooie sok heeft ribbels aan beide zijden, gerstekorrelsteek bovenop de voet en tricotsteek aan de onderkant. Gebreid met Unicorn in de kleur 'Giving' (02). Download het gratis patroon hier.

Het sokkengaren voor kerst

Christmas Sock Wool zorgt voor kerstsfeer tot in je tenen! En net op tijd om het hele gezin uit te rusten met bijpassende kerstsokken. Gezelliger kan bijna niet.

Als je je sokken een beetje extra feestelijk wilt, kijk dan eens naar onze glitterversie Christmas Sock Wool Glitter, die absoluut perfect is voor de feestelijke gebeurtenissen van Kerstmis!


👆 Kom in de kerstsfeer met deze gezellige kousen. Ze verspreiden zeker kerstsfeer - zowel tijdens het breien als wanneer je ze aan een geliefde geeft. Het patroon is gratis en zelfs beginnersvriendelijk. Download het hier.

Ik hoop dat je wat extra inspiratie hebt opgedaan om je voeten warm te houden tijdens een herfst- en winterseizoen dat waarschijnlijk kouder zal zijn dan normaal.

Blije garengroetjes 💜