U kent het wel.. u gaat met familie op vakantie en kan natuurlijk niet zonder uw haak- of breinaalden die dus met u mee op reis moeten. Er is niets ergers dan uw project thuis achterlaten om deze vervolgens een hele poos te moeten missen.. of toch wel, stel dat uw haak- of breinaalden nu worden geconfisceerd op de luchthaven. In de meeste gevallen kunt u deze dan nog in uw ruimbagage pakken, hoe dan ook is het een goed idee om deze blog eventjes te lezen als u als verstokte breier of haker wel eens met het vliegtuig reist. 

Een flink deel van de breiers en hakers onder ons haken of breien ook graag op vakantie. Hierom is het goed om te weten of u uw haak en breinaalden in uw handbagage mee aan boord mag nemen, of dat deze in ruim dienen te worden meegenomen.

Hierom heb ik een klein lijstje gemaakt met populaire luchthavens welke wij hebben gevraagd om de relevante regelgeving toe te lichten. 

Vraag altijd na bij uw luchthaven

Indien u anders gewend bent of twijfels heeft raden wij altijd aan uw luchthaven even te contacteren.

Het onderstaande lijstje is slechts een richtlijn, in een enkele situatie knijpt het luchthavenpersoneel een oogje dicht hoewel er op de website van de desbetreffende luchthaven anders staat aangegeven.  

Nederland:

Schiphol: Het is niet toegestaan brei- of haaknaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen. 

Eindhoven: Het is niet toegestaan om breinaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, haaknaalden met een lengte van maximaal 6 cm zijn wel toegestaan. Haaknaalden langer dan 6 cm en breinaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen.  
Rotterdam the Hague Airport: 
Het is niet toegestaan brei- of haaknaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen. 

België

Brussels Airport:  Het is niet toegestaan brei- of haaknaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen. 
Brussels South Charleroi Airport: Het is niet toegestaan brei- of haaknaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen. 

Het Verenigd Koningkrijk:

Heathrow: Het is toegestaan om breinaalden en haaknaalden mee in de handbagage te nemen.

Birmingham: Het is toegestaan om breinaalden en haaknaalden mee in de handbagage te nemen.

Frankrijk:

Parijs Charles de Gaulle:  Het is niet toegestaan breinaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen. Het is onduidelijk of u uw haaknaalden mee in uw handbagage meemagnemen, daarom bevelen wij aan dat u uw luchtvaartmaatschappij contact indien u vanuit dit vliegveld met uw haaknaalden wenst te reizen. 

Denemarken:

Billund: Het is toegestaan om breinaalden en haaknaalden mee in de handbagage te nemen. Men ziet echter het liefst dat deze van hout of bamboe zijn.

Luchthaven van Kopenhagen: Het is niet toegestaan brei- of haaknaalden in de handbagage mee in het vliegtuig te nemen, brei- of haaknaalden dienen in de ruimbagage te worden meegenomen.

Noorwegen:

Oslo: Het is toegestaan om breinaalden en haaknaalden mee in de handbagage te nemen.

Zweden:

Arlanda Stockholm: Volgens het Zweedse Transport Styrelsen is het toegestaan om breinaalden en haaknaalden mee in de handbagage te nemen.

Verenigde Staten:

In de Verenigde Staten dient men zich aan de regels van de zgn. TSA (Transportation Security Administration) te houden. TSA heeft als uitgangspositie dat het meenemen van zowel haaknaalden als breinaalden is toegestaan in de handbagage. Deze dienen echter goed te worden ingepakt zodat deze het veiligheidspersoneel of andere inspecteuren niet kunnen verwonden bij een eventueel onderzoek.

Bescherm uw haak- en breinaalden

Indien u gewent bent te reizen met uw haak- en breinaalden in uw bagage, dan is het een goed idee deze te beschermen tegen stoten en dergelijke. Hier bij Hobbii hebben wij in iedergeval een patroon van een etui waarmee u uw haak- en breinaald veilig op kunt bergen. U kunt het patroon van het etui hier vinden.


Voor dit patroon hebben wij het Rainbow garen gebruikt, u kunt echter ook Cotton 8/4 Junior of een ander katoenen garen gebruiken dat uw voorkeur geniet.

Wij bij Hobbii wensen u in ieder geval een prettige vakantie  :-)

Bespaar 20%

Bamboo Kousenbreinaalden - KnitPro

Vanaf 7,60 €  Vanaf 9,50 €