Ben je benieuwd wie er achter easy as knit zit? In deze blogpost kun je de ontwerpers Christine en Elisabeth beter leren kennen en meer leren over hun universum van gemakkelijk te begrijpen breipatronen.🧶



Ohh, we hebben er zo naar uitgekeken om je kennis te laten maken met deze ontwerpers .…

Als je nog nooit van easy as knit hebt gehoord, is dit een goed moment om het geweldige Deens/Noorse breiduo bestaande uit Christine en Elisabeth te ontmoeten! 🤗

Samen hebben ze een online brei-universum gecreëerd met één duidelijke missie: breien voor iedereen toegankelijk maken - zelfs voor degenen die geen brei-expert aan hun zijde hebben. Christine en Elisabeth omschrijven easy as knit zelf als ‘een digitale grootmoeder’, die je goed op weg helpt met je breiprojecten. 👵🏻🥢

Met ruim 215.000 volgers op Instagram heeft easy as knit een toegewijde community van breisters opgebouwd, en hun beginnersvriendelijke patronen zijn geliefd vanwege hun gezellige, nuchtere aanpak.

In dit blogbericht kun je Elisabeth en Christine beter leren kennen  en krijg je een kijkje op hun werk voor easy as knit. 🌟 We hebben 8 vragen gesteld, waarop je hier de antwoorden leest! 👇


1. Hoe zouden jullie zelf easy as knit beschrijven?

"In het begin grapten we dat easy as knit net zoiets is als een digitale grootmoeder die je kan leren breien. Maar in veel opzichten is dat precies wat easy as knit tegenwoordig is. Iedereen die wil leren breien, kan dat doen met onze beginnersvriendelijke breipatronen met bijbehorende videohandleidingen die je stap voor stap begeleiden.

Ons universum bevat verschillende moeilijkheidsgraden, zodat je je vaardigheden voortdurend in je eigen tempo kunt ontwikkelen. Je vervolgt je leercurve op een leuke manier en in een comfortabel en behapbaar tempo, waarbij wij je de hele weg bij de hand houden.”




2. Wie zijn easy as knit?

"Dat zijn wij, Christine en Elisabeth, en we hebben een kleine groep bekwame helpers die helpen met alles, van grafisch ontwerp en vertalingen tot het creëren van content, communicatie en - het allerbelangrijkste - extra breihanden!

We hebben elkaar ontmoet op de universiteit, waar we vrienden werden in verband met een keuzevak in 2017. Christine is Deens en heeft een masterdiploma in informatiewetenschappen, terwijl Elisabeth Noors is en een masterdiploma in cultuur, communicatie en globalisering heeft. De een is extravert en de ander introvert, maar ook al zijn we tegenpolen in onze persoonlijkheden, we denken verrassend hetzelfde. Die dynamiek is voor ons een sterke kracht in easy as knit, waar we elkaar aanvullen en onze gemeenschappelijke waarden en manier van denken de samenwerking zowel gemakkelijk als plezierig maken.”


3. Wat was de inspiratie om easy as knit te beginnen?

“Toen Christine begon met breien had ze veel hulp nodig van Elisabeth, en dat deed ons beseffen dat niet iedereen iemand heeft aan wie ze om advies kunnen vragen bij het leren breien. Het kan voor velen moeilijk zijn om aan de slag te gaan en het plezier te ervaren dat met breien gepaard gaat.

Traditionele breipatronen zijn vaak gevuld met afkortingen, technische termen en geavanceerde technieken die voor beginners verwarrend kunnen lijken. Dan is het gemakkelijk om vast te lopen en de moed te verliezen.

Het was die uitdaging die ons inspireerde om een ​​digitaal leeruniversum te creëren met beginnersvriendelijke breipatronen, handige tips en gedetailleerde video’s, die het samen mogelijk maken om eenvoudig aan de slag te gaan met breien – ongeacht het ervaringsniveau.”




4. Hoe ziet het eruit als jullie nieuwe patronen ontwikkelen?

“Ons ontwerpproces varieert nogal. Soms ontwikkelen we patronen op basis van persoonlijke breiprojecten die we oorspronkelijk voor de lol hebben gemaakt. Andere keren zijn het onze volgers die ons inspireren: ze komen met ideeën en nemen deel aan polls op Instagram, en hun inbreng helpt ons nieuwe ontwerpen te maken.

Christine werkt het liefst vanuit haar verbeelding en past het patroon voortdurend aan terwijl het prototype vorm krijgt. Elisabeth daarentegen wil graag het hele idee en de nodige berekeningen op orde hebben voordat ze aan een nieuw project begint. Deze combinatie van werkwijzen geeft ons een breed scala aan ontwerpen en benaderingen, waardoor onze verzameling patronen steeds gevarieerder wordt.”


5. Op welke patronen zijn jullie in het bijzonder trots?

“Onze grootste trots zijn duidelijk onze sokkenpatronen. We hebben heel veel tijd en veel pogingen gedaan om een ​​methode voor het breien van sokken te ontwikkelen die zo beginnersvriendelijk mogelijk is. Het lukte, en het is een geweldig gevoel om te zien hoe nieuwkomers sokken breien onder de knie krijgen met onze patronen – vooral omdat sokken normaal gesproken niet iets zijn dat je associeert met beginnersvriendelijke projecten.”


6. Wat is jullie lievelingsgaren van Hobbii?

“Ondanks dat het moeilijk is slechts één favorietgaren te kiezen, is Friends Wool toch onze lievelings. We houden van de kleurenkaart – er zijn zoveel mooie kleuren! Wij zijn vooral verliefd op de felle kleuren die perfect bij onze ontwerpen passen. Het garen is ook ongelooflijk veelzijdig en past bij veel van onze patronen. We maken en gebruiken graag kleding die is gebreid van klassiek wolgaren, en Friends Wool levert precies de kwaliteit en warmte waar we naar op zoek zijn.”




7. Zonder welk breigereedschap kunnen jullie niet leven?

“Ons meest onmisbare gereedschap zijn waarschijnlijk steekmarkeerders en stekenhouders.

Christine heeft lange tijd geloofd dat ze geen stekenhouders hoefde te gebruiken. Als ze haar trui moest passen, haalde ze gewoon de steken van de naalden, maar het eindigde altijd met gevallen steken die achteraf weer opgehaald moesten worden.

Elisabeth daarentegen geloofde lange tijd dat ze zich gemakkelijk kon herinneren waar ze moest meerderen en daarom geen steekmarkeerders nodig had. Het leidde echter tot veel frustrerende fouten, en het was een echte gamechanger toen ze besefte hoe briljant steekmarkeerders eigenlijk zijn.”


8. Wat is jullie top 3 van tips voor nieuwe breisters?

1 – Proeflapje: Het is misschien een beetje saai, maar ontzettend belangrijk! Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om verder te gaan en sneller aan je project te beginnen, bespaar je jezelf een hoop fouten en tijdverspilling door het vanaf het begin goed te doen.

2 – Wees voorzichtig als je breiwerk wast – en vermijd de droger. Als je niet gewend bent gebreide kleding te wassen, moet je weten dat dit erg delicaat is. Het is altijd zonde als iets waar je uren aan hebt besteed, tijdens het wassen verloren gaat.

3 – Perfectie is niet het doel. Als beginner maak je fouten, en de meeste kleine fouten, zoals 1 cm te veel of een enkele extra steek, doen er zelden toe in het grote geheel. Vergeet vooral niet om van het proces te genieten en je niet zozeer te concentreren op het perfecte eindresultaat!”


Wil je leren breien met easy as knit?

Bekijk HIER hun mooie patronen.

Heel veel breiplezier– we verheugen ons erop om jullie voltooide projecten te zien! 🤗