Staan die prachtige gehaakte tassen van Taylor Bento, ook wel 'Bags by Bento' genoemd, ook al een tijdje op je verlanglijstje? In deze Q&A blogpost vertelt Taylor meer over de inspiratie voor haar 'Carry On'-collectie, die drie gloednieuwe haakpatronen bevat – helemaal gratis! 👀



Wil je graag een haakpatroon voor een tas toevoegen aan je lijst met toekomstige projecten? Dan is deze 'Maak kennis met de ontwerper'-blogpost perfect voor jou! ✨

Maak kennis met Taylor Bento, de getalenteerde ontwerpster van haakpatronen en het creatieve brein achter 'Bags by Bento'. De ontwerpen van Taylor zijn een mix van detail, textuur en stijlvolle flair en transformeren praktische accessoires in prachtige gehaakte tassen.

Spannend nieuws voor je project met een gehaakte tas! Taylor heeft, naar aanleiding van een speciale samenwerking met Hobbii, drie gloednieuwe patronen gepubliceerd die 'Carry On' heten. De collectie kan gratis worden gedownload op de website van Hobbii – een ware traktatie voor wie van haken houdt! 😍

In deze Q&A vertelt Taylor meer over haar creatieve proces, ze onthult haar favoriete haaksteek, en biedt een exclusieve kijk op haar nieuw patronen. Ben jij net zo enthousiast als wij? Tijd om eraan te beginnen!

En onthoud: we willen dolgraag jouw 'Carry On'-creaties zien! Deel ze op Instagram met de hashtag #bagsbybentoxhobbii.


1. Wat vind je het leukst aan haken?

“Ik vind het fantastisch hoe creatief je ermee kunt zijn. Je kunt zoveel dingen maken met één enkele steek. Toen ik begon met ontwerpen, gebruikte ik vasten voor bijna al mijn patronen. Nieuwe steken en technieken leren en gebruiken is zo leuk!”


2. Wat is momenteel je favoriete haaksteek?

“Ik vind de Jasmijnsteek heel leuk. Die ziet er uniek uit en voegt wat extra's toe aan accessoires. In een van mijn ontwerpen in de 'Carry On'-collectie wordt de Jasmijnsteek gebruikt.”


3. Wat is je favoriete haakgereedschap waar je niet zonder kunt?

“Mijn haaknaalden van Clover zijn een must-have. Ik heb al veel haaknaalden gebruikt, maar die van Clover vind ik de beste. Ik ben dol op de ergonomische handvatten. Als je zoveel haakt als ik, is comfort heel belangrijk!”

Koop HIER je eigen set haaknaalden van Clover




4. Kun je ons meer vertellen over je creatieve proces?

“Ik krijg vaak ideeën voor ontwerpen wanneer ik garen aan het kopen ben. Voor deze collectie heb ik de website van Hobbii bekeken en werd ik eerst geïnspireerd door de blauwe tinten van Hobbii Portobello. Ze deden me denken aan de volledige jeansoutfit van Britney Spears. Daarna keek ik naar de accessoires voor tassen en vond ik spullen voor een rugzak die perfect passen bij Hobbii Bungee Mini. Ik wist dat ik een patroon met Hobbii Friends Ribbon wou ontwerpen, dus tot slot brainstormde ik over een paar concepten waarvoor dit materiaal geschikt zou zijn.

Nadat ik de beginnende concepten had bedacht, tekende ik de ontwerpen en plande ik de lijst met materialen. Toen mijn materiaal aankwam, begon ik het patroon op te schrijven. Ik schrijf doorgaans eerst een kladversie, voor ik begin te haken. Dan haak ik de tas op basis van die kladversie en pas ik hem aan tijdens het haken. Ik neem ondertussen ook foto's. Als het patroon af is, stuur ik het naar mijn technische editor die het nakijkt. Zij zorgt ervoor dat de berekeningen, de leestekens en andere details in orde zijn. Daarna stuur ik mijn patroon naar een tester, die het ontwerp van start tot finish maakt. De tester geeft me dan feedback over het patroon en de afgewerkte tas.

Tot slot maak ik de laatste aanpassingen en voilà! De ontwerpen zijn klaar.”


5. Kun je wat meer vertellen over de nieuwe patronen?

“Elke tas in de collectie heeft een andere stijl. Alle projecten zijn eenvoudig en zijn geschikt voor personen met een basiskennis van haken. Alle tassen bevatten bovendien accessoires, zodat ze niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn!”




The Forever in Blue Jeans – Crossbody tas

Het patroon voor de 'The Forever in Blue Jeans' crossbody tas is mijn versie van een klassieke saddle bag. De tas heeft een aanpasbare schouderriem en een knipsluiting.

De tas wordt gemaakt met Portobello-garen, dat een mix is van katoen, wol en acryl. Om de tas steviger te maken, wordt er met twee draden tegelijkertijd gehaakt. De tas zelf wordt met vasten gehaakt, wat voor eenvoudigheid en duurzaamheid zorgt. De flap is ontworpen met de unieke jasmijnsteek, waardoor de tas extra persoonlijkheid krijgt! Tot slot bevindt er zich een schattig kwastje op de flap.”




The Betty Belt Bag – Crossbody tas

“De 'The Betty Belt Bag – Crossbody tas' is geïnspireerd op de trendy crossbody heuptassen. In dit patroon wordt er Friends Ribbon-garen gebruikt, wat uit 100% katoen bestaat. Door met twee draden tegelijkertijd te haken, wordt de tas steviger. De tas wordt in het rond gehaakt met halve stokjes. 

De verstelbare, katoenen schouderriem is supercomfortabel en wordt vastgemaakt aan de tas met D-ringen. De rits zorgt ervoor dat de tas functioneel en makkelijk in gebruik is. Je kunt de rits op je werk naaien of je kunt de link naar de tutorial in het patroon gebruiken om de rits vast te haken.”




De Bungee Backpack

“De 'Bungee Backpack' is mijn versie van een mini backpack-tas. In het patroon wordt Bungee Mini-garen gebruikt, een buisgaren dat bestaat uit een mix van katoen en polyester.

Het patroon begint met een tasbodem. De geschreven instructies en bijgevoegde foto's leggen je uit hoe je rond deze bodem haakt. De tas zelf wordt gemaakt met vasten en vasten in de achterste lus, waardoor er een gestreept effect ontstaat.

Maak de look volledig af door een taskoord, een katoenen aanpasbare riem en een leren flap met magnetische sluiting toe te voegen. Naai tot slot de zijzakken op de tas en hij is klaar!”


6. Welk advies zou je geven aan iemand die net is begonnen met haken?

“Ga naar YouTube en ga op zoek naar tutorials! Op mijn kanaal zijn er tutorials te vinden voor veel van de technieken die ik gebruik in mijn ontwerpen, en ook tutorials voor volledige projecten. Ik deel bovendien tips voor beginners op mijn Instagram-pagina @bagsbybento.”


7. Wat zijn tot slot je top 3 tips voor hakers?

1 – Gebruik stekenmarkeerders! Als je problemen hebt met gelijke randen, plaats dan een stekenmarkeerder in de eerste en de laatste steek van elke rij. Zo zie je waar elke rij eindigt en sla je geen steken over.

2 – Maak een proeflapje. Ik deed dit ook nooit, maar ik beloof je dat het ervoor zorgt dat je project de juiste afmetingen heeft. Als je proeflapje groter is dan het moet zijn, gebruik dan een dunnere naald. Als je proeflapje kleiner is, gebruik dan een dikkere naald.

3 – Als je handen of polsen pijn doen, NEEM DAN PAUZE. Ik heb op de harde manier geleerd dat het mogelijk is om je handen te veel te gebruiken en kwetsuren op te lopen. Neem regelmatig pauze en stretch je handen. Want tijdens je pauze kun je natuurlijk ook meer garen kopen en patronen bekijken!”


Wil jij een van de ontwerpen van Taylor haken?

Klik op onderstaande links om de gloednieuwe haakpatronen te krijgen. Ze zijn helemaal gratis!


Veel haakplezier van Taylor & Hobbii ❤️