Met de nieuwe Friends-collectie kun je kleuren van verschillende soorten garen op elkaar afstemmen.


Maak kennis met de nieuwe Friends-collectie! 🎉

De nieuwe collectie garens biedt een veelzijdige selectie garens van heerlijke kwaliteiten. Alle garens zijn verkrijgbaar in een breed kleurenpalet. Dus of je nu zweert bij natuurlijke kleuren, pastelkleuren of een waaier aan felle kleuren, je vindt makkelijk je persoonlijke favorieten in de Friends-collectie.

En het wordt nog beter! De Friends-garens hebben dezelfde kleuren. Dit betekent dat je nu een project kunt breien of haken met verschillende garensoorten van dezelfde kleur. Je kiest gewoon dezelfde kleurcode. Het is ronduit geweldig nieuws als je het mij vraagt!

Kun je dan misschien al raden waarom de nieuwe collectie Friends heet? De garens zijn gewoon beste vrienden!

In de nieuwe collectie vind je onder andere een duurzaam katoengaren, een zacht merinogaren, een warm wollen garen en een pluizig garen met kid silk. Lees nog meer over de nieuwe garens in dit blogartikel.


👆 Mix en match de nieuwe Friends-garens om mooie, effen kleuruitdrukkingen te verkrijgen. 

Friends Cotton 8/4

Ik wil je eerst voorstellen aan Friends Cotton 8/4, dat is gesponnen in 4 draden katoen en verkrijgbaar is in een groot kleurengamma met meer dan 100 kleuren.

De eigenschappen van katoen zijn divers. Het materiaal is zowel licht, zacht, duurzaam en ademend. Friends Cotton 8/4 is daarom geschikt voor allerlei projecten, variërend van kleding en interieur tot plaids, teddyberen en amigurumi.

Ben je op zoek naar een project? Waarom haak je geen schattige amigurumi? Vind hier je volgende patroon met Friends Cotton 8/4 >>

Tip! Nu zijn onze Friends Cotton 8/6 en Friends Cotton 8/8 ook geland! 😉

Alles wat je moet weten over Friends Cotton 8/4

Materiaal: 100% katoen. OEKO-TEX-gecertificeerd.

Gewicht: 50 g.

Lengte: 160 m.

Aanbevolen naalden: 2,5 - 3 

Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 26 s x 36 toeren.

Instructies voor het wassen: Machinewasbaar 40ºC. Mag niet in de droger. Liggend drogen.

Koop hier Friends Cotton 8/4 >>


👆 De garens van Friends zijn met dezelfde kleur gekleurd, maar er kunnen kleine verschillen zijn in de tinten van de garens.  Dit komt doordat de vezels van de verschillende materialen op een andere manier voor de kleuring zorgen. De nuanceverschillen zijn echter zo klein dat je Friends-garens met hetzelfde kleurnummer gemakkelijk kunt combineren en een mooie, effen kleuruitdrukking kunt bereiken.

Friends Wool

Friends Wool is een echte klassieker, die al snel een favoriet wordt bij het werken of breien van warme projecten. Het bestaat namelijk voor 100% uit wol, dat met 4 draden aan elkaar is gesponnen. Wol is zowel een warm, ademend, elastisch als sterk materiaal en daarom kun je het garen gebruiken voor een breed scala aan projecten, zoals truien, vesten en plaids.

Het garen is niet behandeld met superwash en kan dus worden gebruikt om te vilten. Absoluut perfect als je van plan bent om een paar vilten pantoffels te maken die je voeten warm kunnen houden tijdens de koude winter.

Word je volgende project een trui? Ontdek hier onze patronen >> 

Alles wat je moet weten over Friends Wool

Materiaal: 100% wol. OEKO-TEX-gecertificeerd.

Gewicht: 50 g.

Lengte: 100 m.

Aanbevolen naalden: 4 - 4,5 mm.

Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 18 s x 24 toeren.

Instructies voor het wassen: Met de hand wassen op max. 30 °C en plat laten drogen. Mag niet in de droger.

Koop hier Friends Wool >>

Friends Extra Fine Merino

Ga jij nooit op compromis wat betreft zachte garens? Dan zul je vast en zeker dol zijn op Friends Extra Fine Merino, een heerlijk zijdezacht garen van 100% merinowol.

Merinowol helpt bij het reguleren van je lichaamstemperatuur en krast niet. Het is daarom uitermate geschikt voor kleding voor jonge kinderen, maar ook voor volwassenen met een gevoelige huid.

Blijf bijvoorbeeld warm tijdens de winter met deze gehaakte winterset met hoofdband en col of deze fijne bandana. Je kunt Friends Extra Fine Merino handig combineren met Friends Kid Silk voor een pluizige uitstraling.

Friends Extra Fine Merino is behandeld met superwash en daarom kun je je project in de wasmachine wassen op 30°C.

Alles wat je moet weten over Friends Extra Fine Merino

Materiaal: 100% wol.

Gewicht: 50 g.

Lengte: 165 m.

Aanbevolen naalden: 3 - 3,5 mm.

Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 s x 30 toeren.

Instructies voor het wassen: In de machine wassen op max. 30 °C en plat laten drogen. Mag niet in de droger.

Koop hier Friends Extra Fine Merino >>


👆 Probeer Friends Extra Fine Merino te combineren met Friends Kid Silk.  Het is echt een match made in heaven! Zoooo zacht en pluizig!

Friends Kid Silk

Friends Kid Silk is echt een luxueus garen met mohair, zijde en een klein beetje wol. De zachte mohairvezels zijn afkomstig van jonge angorageiten en zijn van de beste mohairkwaliteit ter wereld.

Friends Kid Silk kan met meerdere draden tegelijk of als volgdraad worden gebruikt. Het geeft een licht, glanzend en pluizig resultaat. Maar wees gewaarschuwd, want je zult dol zijn op dit zachte garen en het in al je toekomstige projecten willen gebruiken 😉 

Psst! Gebruik verschillende draden Friends Kid Silk samen en brei deze Lina trui.

Alles wat je moet weten over Friends Kid Silk

Materiaal: 72% mohair, 25% zijde, 3% wol.

Gewicht: 25 g.

Lengte: 200 g.

Aanbevolen naalden: 4 - 4,5 mm.

Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 22 s x 28 toeren

Instructies voor het wassen: Met de hand wassen op max. 30 °C en plat laten drogen. Mag niet in de droger.

Koop hier Friends Kid Silk >>

Welk Friends-garen is jouw favoriet? 

Nu ben ik benieuwd. Met welk Friends-garen WIL je gewoon een project proberen te breien of te haken?

Persoonlijk kijk ik ernaar uit om schattige amigurumi te haken met Friends Cotton 8/4, een plaid met Friends Wool en heel veel fantastische truien en vesten in een combinatie van Friends Extra Fine Merino en Friends Kid Silk.


Blije garengroetjes 💜