Vind jij ook dat breien met sokkennaalden lastig is? Dan is de Magic Loop techniek zeker iets voor jou!


Videotip! Klik op “Instellingen” (het kleine tandwiel onder de video ⚙) voor het wisselen van de taal van de ondertiteling. Je kunt ook de snelheid aanpassen, als je de techniek in een langzamer tempo wilt zien.


Magic Loop is een supereenvoudige techniek waarmee je op een rondbreinaald kunt breien - ongeacht hoeveel steken je op de naald hebt. De techniek kan worden gebruikt wanneer je te weinig steken hebt om de kabel op te vullen, en is vooral handig bij het breien van mouwen, mutsen of sokken.


Magic Loop: Ga als volgt te werk

  1. Zet het gewenste aantal steken op. Zorg ervoor dat je een rondbreinaald met een lange draad gebruikt.
  2. Verplaats alle steken naar het midden van de draad en verdeel de steken in twee groepen van ongeveer dezelfde grootte.
  3. Neem een ​​groep steken van de draad en breng de steken naar de linkernaald, waarbij de andere groep in het midden van de draad blijft.
  4. Brei nu de steken van de linkernaald op de rechternaald.
  5. Zet de steken die je nog niet gebreid hebt op je linkernaald door de steken van de draad naar de naald te trekken.
  6. Trek de steken van de rechternaald naar beneden op de draad (degene die je net hebt gebreid) en trek de steken van de draad naar boven op de linkernaald (degene die je nu gaat breien).
  7. Brei opnieuw de steken op de linkernaald.
  8. Ga door tot je de gewenste lengte van je werk hebt.


Klinkt lastig? Bekijk de video hierboven, waarin we de Magic Loop-techniek voordoen. En vergeet niet, oefening baart kunst <3


Belangrijk! Wanneer je de Magic Loop-techniek gebruikt, kunnen de steken in het begin een beetje draaien. Het kan daarom een ​​goed idee zijn om in de gaten te houden of de steken in dezelfde richting wijzen.