De kerst staat voor de deur, en voor velen van ons betekent dat handgehaakte/gebreide kerstkado’s. Ik heb in ieder geval een paar projecten in gedachten, waarvan ik hoop dat familie en vrienden blij worden! Maar het zijn niet alleen de kado’s, die je kunt haken en breien, je kunt ook het pakje zelf versieren met garencreaties.

Een mooi ingepakt kerstkado moet je niet onderschatten!

Ik hou heel erg van een handgemaakte look, dus ik heb een paar snelle projecten voor je, die de verpakking heel speciaal maken! Of je nu houdt van uitbundig, glanzend kerstpapier, of bent van de rustige, neutrale kleuren, je kunt altijd een garencreatie gebruiken en daarmee je kado uniek maken. Lees snel verder, en bekijk een paar van mijn ideeën voor een mooi ingepakt kado. Ik hoop je te inspireren 🎁

Garen als kadolint

Ik gebruik geen kadolint, maar in plaats daarvan gebruik ik garen. Je kunt garen gebruiken als kadolint voor het maken van mooie patronen op allerlei soorten inpakpapier. Ik ben dol op kerst, dus ik ben niet zuinig met de klassieke kerstkleuren rood en wit! Maar gebruik vooral de kleuren die jij wilt. Match het garen met het gekozen kadopapier voor je eigen unieke stijl.


Ik heb garen gebruikt voor het maken van een geometrisch patroon, dat maakt het neutrale bruine papier tot een feest!

Pompons in plaats van strikken

Als kind maakte ik deze pompons in grote hoeveelheden! Ik was er gek van! Het is echter jaren geleden, dat ik er één maakte. Maar daar komt verandering in, want ze zijn perfect op een kado met ’’garenlint’’ 😉 Ik vervang de strik van kadolint door een pompon. Je kunt ze vastnaaien aan het garenlint of met een dot lijm vastzetten.


Pompons zijn eenvoudig te maken. Je kunt o.a. een stukje karton gebruiken, in de maat van de pompon (in diameter) die je wilt hebben, of zoals ik heb gedaan voor de kleine, een vork. Ik heb een kleine fotohandleiding gemaakt van het proces:


De foto’s laten zien, hoe je begint in de hoek linksonder en stopt linksboven. Het belangrijkste bij deze techniek is dat de pompon ''vol'' wordt. Dat geeft namelijk een wollige uitstraling. Je kunt ook een stuk karton gebruiken, voor de grotere pompons. Het is belangrijk, dat er een gat/knip zit in het karton, waar de losse draad door kan, als het garen aangetrokken moet worden. Zoals je ziet hierboven, waar je de vork gebruikt en de draad tussen de tanden door loopt. Als je dit allemaal lastig vindt, gebruik dan een pomponmaker - koop ze hier.

Gevlochten garen en grote versiering

Ik heb garen gevlochten om een dikker stoer kadolint te verkrijgen en het daarna gebonden tot een grote, simpele strik, die je ook nog weer opnieuw kunt gebruiken.

Het lint heb ik gevlochten van 3 verschillende soorten garen. Ik heb Rainbow katoen, Tivoli acryl en Lamé Madeira Effectgaren gebruikt - samen geven deze een geweldig effect. Alle draden zijn dubbel gebruikt voor een nog mooier resultaat. Je kunt ook een lossenketting haken in plaats van vlechten. Dat heb ik ook geprobeerd, en dat is super schattig op kleinere pakjes - en zeker met een kleine pompon bovenop 😉

Ik hoop, dat ik je heb geïnspireerd voor het maken van je eigen mooie garencreaties 😍🎄☃️

Lieve groet

Josefine, Hobbii