Ik hou van haken voor baby’s/kinderen. Er zijn zoveel mooie patronen, die zeker alle harten laten smelten - zelfs van de volwassenen 😉

In het bijzonder speenkoorden, omdat het een snel project is, en ze komen altijd van pas bij families met kinderen. Er waren veel dingen, waaraan ik twijfelde toen ik mijn eerste speenkoord maakte, daarom heb ik het eenvoudig voor jullie gemaakt om te beginnen.

BELANGRIJK! Ogv. het risico voor verstikking, mag een speenkoord nooit langer zijn dan 22 cm., incl. clips en bevestiging. Let er ook op dat het speenkoord kan uitrekken en moet daarom iets korter dan de 22 cm gemaakt worden.

Speenkoorden in singlerib patroon

Singlerib is een fijne steek, die bestaat uit reliëfstokjes, afwisselend vanaf voor en achter. De structuur van de steek maakt dat het dik wordt, en daarmee ook duurzaam. Ze zijn gehaakt in ons Rainbow 8/4 katoen. Gebruik die speenclips, die passen bij het kind - je vindt o.a. speenclips die eruit zien als konijnen, speenclips met politieauto, lieveheersbeestjes, of zelfs een ruimteraket

👉 Ga hier naar al onze baby DIY

Je kunt kiezen of je een speen-adapter of een O-ring wilt gebruiken voor het bevestigen van de speen zelf. Lees verder, waar je hulp krijgt bij het monteren van de adapter en O-ring.

Vind het patroon HIER

Je vindt ook een videotutorial voor speenkoordeen in singlerib HIER

Speenkoorden in mandjessteek patroon


De mandjessteek bestaat bestaat uit afwisselende voor- en achter-reliëfstokjes, die kruizen, zodat er een mooi patroon ontstaat. We hebben gekozen voor ons Rainbow 8/4 katoen, maar je kunt zeker ook ons Rainbow Organic 8/4 gebruiken, dit is GOTS hecertificeerd (Nr. 2017-057) en daardoor zeer geschikt voor baby/kinderspul. 

Vind het patroon HIER

Je vindt HIER ook een videotutorial voor speenkoordeen in mandjessteek HIER

Hoe begin je

We hebben verschillende video’s gemaakt, die je op weg kunnen helpen bij het maken van speenkoorden. Weet je niet goed, hoe je moet starten met het maken van een speenkoord en het haken van de steken aan de clips? Kijk dan deze video hier: 

Hoe je afsluit

Of weet je niet hoe je de afwerking doet? Hoe je een adapter bevestigt of een O-ring, dan vind je een video voor beide hieronder.

Als je wilt afsluiten met een adapter, doe je dat op de volgende manier:

Als je wilt afsluiten met een O-ring, doe je dat op de volgende manier:

Heel veel plezier met je baby/kinder-haaksels. Heb je vragen, mail dan naar design@hobbii.dk


Lieve groet,

Lene, HobbiiDesign

BESPAAR 38%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Katoen

1,40 €  2,25 €