Leer hoe je moeiteloos schattige pompons kunt maken met onze stapsgewijze handleiding voor het gebruik van de Hoop Pompon Maker. Zeg vaarwel tegen het vervelende, langdurige werk met de hand en hallo tegen donzige, leuke, snelle handwerkavonturen!


Ben je klaar om een vleugje eigenzinnigheid toe te voegen aan je brei- of haakprojecten? Pompons zijn de perfecte manier om een beetje kleur en plezier toe te voegen aan elk project.

En het beste deel? Ze zijn ongelooflijk eenvoudig te maken! In deze tutorial laten we zien hoe je pluizige pompons maakt met garen en onze handige Hoop Pompon Maker. Laten we aan de slag gaan met dit kleine doe-het-zelf-project!


Wat heb je nodig?

Je hebt eigenlijk maar een paar dingen nodig om aan de slag te gaan met het maken van je eigen pompons.


Stap 1: Verzamel je materialen

Verzamel je garen en kies de gewenste kleuren voor je pompons. De Hoop Pompon Maker is verkrijgbaar in vier verschillende maten voor kleinere of grotere pompons, dus kies degene die het beste bij jouw project past.
Stap 2: Open de Hoop Pompon Maker

Begin met het selecteren van twee ringen van dezelfde kleur. Maak indien nodig de sluitingen los. Plaats deze ringen over elkaar en zorg ervoor dat ze goed in elkaar grijpen. Dit wordt bereikt wanneer de sluitingen van elke ring op één lijn liggen, waardoor de verhoogde stippen op de ene ring naadloos in de overeenkomstige gaten van de andere passen.


Stap 3: Wikkel het garen

Begin met het wikkelen van garen rond de twee helften van de Hoop Pompon Maker, één voor één. Wikkel het garen niet te strak. Hoe meer garen je omwikkelt, hoe voller je pompon zal zijn. Voel je vrij om kleuren te mixen en matchen voor een levendige en veelkleurige look!
Stap 4: Sluit de Hoop Pompon Maker

Als je tevreden bent met de hoeveelheid garen, sluit je de Hoop Pompon Maker door de twee helften bij elkaar te brengen en de sluitingen vast te zetten. Zorg ervoor dat het garen stevig op zijn plaats wordt gehouden.
Stap 5: Knip het garen

Knip met een scherpe schaar rond de buitenste opening van de Hoop Pompon Maker. Zorg ervoor dat je alle lagen garen doorknipt.
Stap 6: Leg een knoop

Neem een aparte draad en leg die tussen de twee helften van de Hoop Pompon Maker. Maak een stevige knoop om de pompon vast te zetten.


Stap 7: Maak de Pompon los

Trek de twee helften van de Hoop Pompon Maker voorzichtig uit elkaar om de pompon los te maken. Schud hem een beetje om hem op te fluffen en vorm te geven.


Stap 8: Breng in model

Knip met een schaar eventueel oneffen of overtollig garen af, zodat de pompon een nette en uniforme vorm krijgt. Wees niet bang om creatief te zijn met verschillende vormen en maten!
Stap 9: Bevestig de Pompon

Nu je pompon klaar is, kun je hem aan je brei- of haakproject bevestigen. Naai of knoop het eenvoudig aan het gewenste item en geniet van de speelse touch die het toevoegt!

En dat is dat: een eenvoudige en leuke manier om pompons met garen te maken! Met de Hoop Pompon Maker kun je eindeloze pompons maken van restgaren. Koop hier je Hoop Pompon Maker Set.

De handgemaakte pompons voegen een decoratieve en schattige finishing touch toe aan elk project. Probeer pompons te maken voor je gehaakte en gebreide kussens, sjaals en dekens, of maak huiselijke decoraties en accessoires met pompons. Wees creatief en laat je fantasie de vrije loop met kleurrijke pompons!1. Maak een DIY haarband met pompons voor een kleurrijke outfit! 2. Versier je huis met kleurrijke pompoms. 3. Dit Kawaii Ijshoorntje - Kussen met pompons is gewoon ZO schattig! 4. Maak voor een geliefd kleintje deze Triple Pompom - Kindermuts.