Ben je klaar om je breivaardigheden een boost te geven? Voeg de Gedraaide boordsteek (Single Twisted Rib) toe aan je breitechnieken-repertoire en creëer prachtige manchetten en boorden met extra stabiliteit, elasticiteit en flair. Laten we eens laten zien hoe!



Ben je een beetje flauw van dezelfde oude boordsteken? Wil je een beetje pit toevoegen aan je projecten? In deze blogpost duiken we in de Gedraaide boordsteek, een heerlijke variatie op de klassieke 1 x 1 boordsteek.

De Gedraaide boordsteek biedt een strakkere, elastische en meer gedefinieerde textuur, en is vooral fantastisch voor boorden die een beetje extra flair en stabiliteit nodig hebben. Geloof ons, deze steek is een echte game-changer!

Zo brei je de prachtige boordsteek in je eigen creaties:


Hoe je de gedraaide boordsteek aan de goede kant breit

  1. Brei de eerste steek in de achterste lus (dit is waar het draaien plaatsvindt!).
  2. Brei de volgende steek op de normale manier averecht.
  3. Herhaal deze twee steken (breien in de achterste lus en averecht).



👆 Brei de eerste steek zo in de achterste lus.


Hoe je de gedraaide boordsteek aan de verkeerde kant breit

  1. Brei de eerste steek averecht in de achterste lus.
  2. Brei de volgende steek zoals je normaal zou doen.
  3. Ga door met het afwisselen van deze twee steken.



👆 Brei de eerste steek zo averecht in de achterste lus.


De Gedraaide boordsteek kan wat oefening vergen als je net begint met breien via de achterste lus, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je verliefd worden op het stijlvolle patroon, dat beloven we <3

Pak dus je favoriete Hobbii-garen, zoek een patroon met boorden die geschikt zijn voor een Gedraaide boordsteek, en geef het project de heerlijke twist die het verdient. Veel breiplezier!