Vanaf 1 juli kun je de kit voor onze Mystery CAL #HobbiiHappySquares kopen, die op 15 augustus begint. Deze haakuitdaging is een leuke manier om samen met andere haaksters te werken aan hetzelfde project - dit keer een geheim ontwerp, dat in meerdere delen bekend wordt. In dit blogbericht krijg je antwoord op 10 essentiële vragen over onze CAL.


Of je nu droomt over verrassingen of de droom hebt om te leren haken, dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige groep, waar we samen tegelijk haken aan hetzelfde geheime project.

In augustus en september kun je namelijk deelnemen aan onze Mystery CAL, die we #HobbiiHappySquares genoemd hebben 🙊 We leiden jou en de andere haaksters in vijf stappen door een patroon, dat steeds verder onthuld wordt, terwijl we haken. Het patroon is ontwikkeld in een samenwerking van Hobbii met Sanda Torrance, een super getalenteerde, Australische haakontwerper.

Ben je beginnende haakster? Geen reden voor bezorgdheid! De CAL is een goede manier om te leren haken in gezelschap van andere beginners en ervaren haakenthousiasten. Op sommige momenten zal het uitdagend zijn, maar wees gerust, we leiden je er doorheen, en je kunt hulp vragen aan je mede haaksters 💛 

Je kunt ook je knutselgroep of een groep vriendinnen vragen, zodat jullie samen aan het project kunnen werken. Op die manier kun je elkaar helpen en genieten van een goede kop koffie en elkaars gezelschap.

Ik verzeker je, dat je trots en blij zult zijn, als je na 4-5 weken met het resultaat in handen staat 😍

Meld je hier aan voor nieuws over de CAL >>

Twijfel je of deze CAL iets voor jou is? In dit blogbericht krijg je antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat is een CAL?
 2. Wat is een Mystery CAL?
 3. Ik wil graag leren haken. Kan ik meedoen?
 4. Ik ben een ervaren haakster. Kan ik meedoen?
 5. Wat zit er in de kit, en wat kost het?
 6. Wanneer vind de #HobbiiHappySquares CAL plaats?
 7. Hoeveel tijd moet ik rekenen?
 8. Hoe kan ik deelnemen?
 9. Zijn er prijzen in het spel?
 10. Wie is de ontwerper?

1. Wat is een CAL?

CAL staat voor ‘Crochet Along’ – ‘haak mee’ – en is een haakuitdaging, waar je samen met andere haaksters werkt aan hetzelfde project, dat in stappen bekend wordt gemaakt in 4 weken.

De CAL is een goede manier om aan een nieuw project te beginnen en nieuwe technieken te leren, terwijl je het leuk hebt. #HobbiiHappySquares bestaat uit 5 delen, die worden bekend gemaakt tussen 15 augustus en 5 september 2022.

We zullen steeds onze Facebook pagina bijwerken met informatie over de CAL, dus houd deze in de gaten.

2. Wat is een Mystery CAL?

Deze CAL is een Mystery CAL. Dat betekent, dat het patroon geheim is, totdat alle 5 delen van het patroon bekend zijn.

Klinkt dat niet vreselijk leuk, werken aan een geheim project?

Ik mag een tipje van de sluier van de #HobbiiHappySquares oplichten, en ik ben verliefd! En ik ben er zeker van, dat jij dat ook zult zijn 💜

3. Ik wil graag leren haken. Kan ik meedoen aan de CAL?

Zeker weten! #HobbiiHappySquares is een 100% beginners vriendelijke CAL, waar de  moeilijkheidsgraad geleidelijk stijgt tussen de verschillende delen van het patroon.

Je leert o.a. hele eenvoudige technieken gebruiken voor het haken van vierkanten en te spelen met verschillende kleurencombinaties in de verschillende vierkanten. Tot slot ga je werken met enkele meer geavanceerde technieken (maar nog steeds beginners vriendelijk!) om het project af te maken.

Gedurende de CAL helpen we je met videogidsen, zodat je gewend raakt aan het volgen van een patroon. Dit is dus hét moment om iets nieuws te leren en voor een nieuwe hobby.

4. Ik ben een ervaren haakster. Kan ik meedoen aan de CAL?

Ja zeker, onze CAL is voor iedereen, en we hopen, dat je zin hebt om mee te doen, ondanks dat je projectlijst vast al lang is - dat kennen we allemaal 😉

De CAL is zeker niet uitdagend voor jou, als je ervaren bent, dus dit is het perfecte voor-erbij-project, terwijl je werkt aan andere projecten. 

Ik ben er zeker van, dat je het leuk vindt om aan dit project te werken, net als dat je zult houden van het eindresultaat 😍 Bovendien is er niets, dat op kan tegen de gezelligheid van het werken aan hetzelfde project samen met anderen.


5.Wat zit er in de kit, en wat kost het?

Vanaf 1 juli zetten we een aantal kits te koop.

De kit bevat alles, wat je nodig hebt voor je #HobbiiHappySquares project. Dat wil zeggen garen en toebehoren. De prijs van de kit is € 65.

NB: Let op, er zit geen haaknaald in de kit, omdat we weten, dat velen van jullie al haaknaalden hebben en verschillende voorkeuren hebben. Voor het project gebruik je een haaknaald 5 mm. Heb je geen haaknaald? Je vindt ze hier.

Omdat het een Mystery CAL is, is het geheim welk garen we gebruiken in het patroon.

Psst! Ik kan verklappen, dat je gaat werken met een heerlijk zacht anti-pilling garen in Premium acryl 😉

Je kunt kiezen tussen twee verschillende kleurencombinaties: 

 1. POP is trendy en kleurrijk - perfect voor een beetje kleur op een grijze dag.
 2. CALM bevat rustige aardetinten - ideaal om tot rust te komen.

Koop je de kit, dan ontvang je 8 bollen garen met 7 verschillende kleuren. Afhankelijk van hoe strak je haakt, gebruik je meer of minder garen, en kun je dus wat restjes over houden.

Koop je kit hier >> 

6. Wanneer vind de #HobbiiHappySquares CAL plaats?

#HobbiiHappySquares loopt van 15 augustus tot 12 september 2022. Het patroon bestaat uit vijf delen, die beschikbaar komen met steeds een week ertussen. Op die manier heb je tijd om je in te lezen in het patroon en een deel te haken, voor we naar het volgende deel gaan.

Hier zie je een overzicht, wanneer je kunt beginnen met de vijf delen:

Deel 1: Maandag 15 augustus
Deel 2: Maandag 22 augustus
Deel 3: Maandag 29 augustus
Deel 4 & 5: Maandag 5 september

Ga goed van start: Neem deel aan de Live met de ontwerper

Naar aanleiding van het bekendmaken van het eerste deel van het patroon op maandag 15 augustus, houden we een Instagram Live met Sandra Torrance, de ontwerper achter dit geheime patroon. Hier heb je de mogelijkheid om meer informatie te krijgen en vragen te stellen aan Sandra en Gea van Hobbii.

Vergeet niet een foto te delen van je eindresultaat op maandag 12 september, want op dinsdag 13 september kiezen we 10 gelukkige winnaars.


7. Hoeveel tijd zal ik reserveren?

Hoeveel tijd je nodig hebt voor het project, hangt af van je vaardigheid, motivatie en doorzettingsvermogen. Maar houd rekening met een paar uur per week - en dan zou het moeten lukken, terwijl de CAL loopt.

Is de timing gewoon lastig? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je kunt je #HobbiiHappySquares project beginnen wanneer je wilt, terwijl de CAL loopt. 

Alleen als je wilt deelnemen aan de verloting, dan zul je klaar moeten zijn op 12 september om de garentastische garenprijs te winnen 😉

En dan is het natuurlijk ook nog gewoon leuk om een deel te zijn van de haakgemeenschap, waar de CAL het raamwerk voor is, dus ik hoop, dat je samen met ons wilt haken.

8. Hoe kun je deelnemen?

Koop de kit hier >>

Meld je aan voor het ontvangen van de e-mails met informatie en de onthullingen van de #HobbiiHappySquares CAL.

Meld je hier aan voor de e-mails over de CAL >>

Deel je proces met ons op Facebook en Instagram onder de hashtag #HobbiiHappySquares.

9. Kan ik iets winnen?

Dat kun je zeker! Post een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram met de hashtag #HobbiiHappySquares op z’n laatst op maandag 12 september. We trekken 10 gelukkige winnaars van garentastische prijzen op dinsdag 13 september! 👀

10. Wie is de ontwerper?

Het patroon is ontworpen door de Australische haakontwerper Sanda Torrance van Little Golden Nook. In nauwe samenwerking met Hobbii heeft ze een beginners vriendelijk en leuk patroon ontworpen.

Sandra vindt vaak inspiratie voor haar ontwerpen in de natuur - en in het bijzonder op het strand. Toen ze de kleuren zag, die we bij Hobbii hadden gekozen voor onze CAL, kreeg ze het idee voor het project, dat ze in stappen bedacht. Ze is een zeer visueel persoon, die ervan houdt om een project al hakend te ontwerpen door het spelen met de kleuren.

Sandra beschrijft het gekozen acrylgaren als zeer zacht en perfect voor het geven van warmte zonder te kriebelen, hetgeen belangrijk is voor haar. 


Mis je het antwoord op een vraag?

Heb je een vraag, die bovenstaand niet is beantwoord, volg ons dan op Facebook en Instagram, waar we doorlopend zullen posten over #HobbiiHappySquares.

Het mooie van een CAL is, dat er velen zijn, die tegelijk aan hetzelfde project werken. Je kunt daarom in veel gevallen altijd je mede-haaksters op Facebook en Instagram om raad vragen.

Ga hier naar onze Facebook pagina >>

Ga hier naar ons Instagram-account >>


Blije garengroeten van ons 💜