Ik heb mij erop verheugd om dit met jullie te delen ❤️

In samenwerking met Sys Fredens zijn er 2 patronen ontstaan voor de meest fantastische vervilte sloffen. Ze zijn zonder twijfel één van de beste die ik aan mijn voeten heb gehad, ik zou erin kunnen wonen 😍
Er is een patroon voor zowel breien als haken, en beide patronen zijn gemaakt in maat 35-45. De patronen zijn natuurlijk helemaal GRATIS  😍
Voor de sloffen is het fijne Woolpower garen van Happy Sheep gebruikt, dat verkrijgbaar is in zowel een uni als een mooie print versie. 

Vind HIER je favoriete kleur Woolpower 

Vervilte sloffen - Gebreid 

De gebreide sloffen zijn gebreid op sokkennaalden 7 mm, en gebreid in ribbelsteek. De sloffen hieronder zijn gebreid in Woolpowers printversie.
Je hebt ongeveer 2 tot 3 bollen Woolpower per paar nodig en hangt natuurlijk af van welke maat je gaat maken. 

Ga HIER naar het patroon van de vervilte sloffen - gebreid

Vervilte sloffen - Gehaakt

De gehaakte sloffen zijn gemaakt met haaknaald 7 mm, en hier kan ik de ergonomische haaknaald van Prym warm aanbevelen. Deze ligt zeer fijn in de hand, en is zeer geschikt voor de iets dikkere garens en voor wol, omdat dit gemakkelijk van de naald glijdt. Je vindt de haaknaald HIER.
Je hebt tussen de 2 en 3 bollen Woolpower nodig voor een paar, dit hangt natuurlijk ook af van welke maat je kiest.

De sloffen hieronder zijn gehaakt met  woolpower kleur 03 - antracietgrijs.

Ga HIER naar het patroon van de vervilte sloffen - gehaakt 


Vervilten:

De sloffen worden gevilt in de wasmachine op 40 graden. Leg evt. ook een bal of een handdoek in de machine. Voeg zeep toe als normaal.
Vilt nogmaals op 40 graden, als ze niet genoeg vervilt zijn. Deze zijn 2x op 40 graden in de wasmachine geweest en daarna gevormd op de voet/volgens een papieren mal terwijl ze nat waren, en daarna in model gedroogd.

NB Het vervilten kan verschillen per wasmachine.

Dit was alles voor vandaag. Ik wens je veel plezier met de vervilte sloffen, en ik hoop dat jullie er net zoveel plezier van zullen hebben als ik heb ❤️

Heb je vragen, dan kun je altijd een mail sturen naar design@hobbii.nl

Lieve groet
Tine, HobbiiDesign