Sokkengaren bestaat in de meest fantastische kleuren met prachtige kleurovergangen. En wie houdt er nou niet van om gezellig op de bank te zitten met warme en prachtige sokken aan, en ondertussen te werken aan het volgende project? Stel je voor: je kiest je garen zorgvuldig en vindt al je favoriete kleuren in één bol, wat een geluk! Je gaat snel aan de slag. De eerste sok is klaar, en de tweede zit hem op de hielen 🧦

Maar dit is waar de problemen beginnen voor alle perfectionisten: de tweede sok lijkt helemaal niet op de eerste sok! De kleuren zijn versprongen, de ene hiel is blauw maar de andere groen, en bovendien hebben de uiteinden compleet verschillende kleuren. Gefrustreerd en met een zeurend gevoel van falen gooi je de sokken in een donker hoekje van je sokkenlade. Ze blijven daar liggen, om vervolgens nooit meer gezien te worden 😤


Deze prachtige sokken zijn gemaakt met het patroon Sokken met Kabels. Ze zijn gemaakt met ons heerlijke garen Dolce Sock Yarn.

Er moet toch iets zijn wat je kunt doen?

Hoe kun je twee bijna identieke sokken maken zonder deze prachtige kleurovergangen op te geven?
Makkelijk! Begin beide sokken met dezelfde kleur 🌈

Er zijn twee manieren om dit te doen:

1. Begin de eerste sok meteen aan het begin van de bol. Wanneer de eerste sok klaar is, wikkel je de tweede bol af tot je de beginkleur van de eerste sok tegenkomt. Hier begin je met de tweede sok.

2. Voor je de eerste sok begint, wikkel je de bol af tot je de eerste kleurovergang tegenkomt. Hier begin je de eerste sok. Voordat je de tweede sok begint, wikkel je de bol weer af tot je de beginkleur van de eerste sok tegenkomt. Hier begin je de tweede sok. Het voordeel van deze methode is dat je de kans dat de kleuren niet gelijk lopen zo klein mogelijk maakt, waardoor je een twee bijna identieke sokken krijgt.

Met beide methodes moet je dus een klein beetje garen afknippen in het begin. Maar dat is geen probleem.

Maak hier gewoon een klein bolletje van en bewaar het voor later. Je kunt het gebruiken om te sokken mee te repareren als ze kapot gaan, of voor een klein ander project. Op die manier wordt er geen garen verspild.


Het patroon dat te zien is in de afbeelding is, ons geweldige patroon XL Draai-sokken.

Maar… wat doe je dan wanneer je zo’n vervelende knoop tegenkomt en de kleur na de knoop komt niet overeen met de vorige kleurovergangen?

Door de manier waarop het garen in een bal wordt gewonden, kunnen knopen helaas niet altijd voorkomen worden. Maar verwerk de knoop alsjeblieft niet in je project!

In de meeste gevallen zijn de knopen erg los. Als je doorgaat met breien, raakt de knoop waarschijnlijk los wanneer de sokken worden gewassen. Je sok heeft dan opeens een gat waar de knoop eerst zat. Laat deze knopen niet je perfecte paar sokken in de weg staan 😉

Knip de knoop door of probeer hem voorzichtig los te maken. Hierna moet je waarschijnlijk de bol weer afwikkelen tot je de kleur tegenkomt die je hiervoor gebruikte.
Daarna kun je gewoon verder breien. Het resultaat wordt dan net zo mooi! En denk eraan dat je ook dit stuk weggeknipte garen kunt bewaren.

Geniet van het breien van de sokken 🥰


Heel veel liefs,
Vanessa van Hobbii


Crasy Trio - addi

21 cm

Vanaf 20,90 €