'Blow yarn' is zo'n uniek type garen dat je gewoon MOET proberen! Lees verder om meer te weten te komen over 'blow yarn' en waarom ons eigen 'blow yarn', Divina, zo fijn is om mee te werken.


Wat is 'blow yarn'?

'Blow yarn' krijgt zijn treffende naam van het proces waarmee het wordt geproduceerd. De meeste garens worden gemaakt door vezels samen te spinnen tot een lange streng. Het proces voor het maken van 'blow yarn' is heel anders. 


Bekijk het prachtige 'blow yarn', Divina 👆 Je kunt het hier kopen.

Het begint met een zeer dunne, fijnmazige buis, meestal gemaakt van polyamide. Losse vezels, vaak wol of alpaca, worden in de buis geblazen. De vezels komen "vast" te zitten in de buis, waardoor het grootste deel van het garen ontstaat, terwijl de uiteinden van de vezels uit de buis steken, waardoor het garen een donzige uitstraling krijgt. 


Een close-up van Divina 👆 Misschien zie je de fijnmazige buis die het centrum van het garen vormt en de vezels die naar buiten steken en het garen zijn donzige uitstraling geven.

De combinatie van volumineus centrum en donzige uitstraling van Divina geeft het een speciaal zacht gevoel en lichtheid. Toen ik voor het eerst een bol Divina vastpakte, stond ik bijna perplex door het gewicht - of het gebrek daaraan. 

De luchtige maar volumineuze textuur geeft het ook een speciale warmte, perfect tijdens koudere seizoenen, vooral voor kleding die als laagjes wordt gebruikt, zoals een trui of vest. 

Het garen past het beste bij eenvoudige patronen die minder "ruw" zijn. Het garen is daarom heel geschikt om mee te breien en is minder geschikt om mee te haken. Je kunt het echter wel gebruiken als je met eenvoudige, luchtige steken haakt, zoals stokjes in de achterste lus. 

Divina heeft een stekenverhouding van 14-16 steken x 24 rijen op 10 cm en we raden 4 mm en 5,5 mm breinaalden en een 5,5 mm haaknaald aan.


Op zoek naar glinsters? Bekijk Metallico en Metallico Fine! Dezelfde productiemethode, maar met een glanzende fijnmazige buis die 'blow yarn' naar een heel nieuw niveau tilt!


Wil jij aan de slag met 'blow yarn'?

Dan raad ik het mooie Ridgeline Duster Vest patroon aan, ontworpen door Chantal - ook gekend als Knitatude. 


Knitatude is een van onze meest populaire ontwerpers en een echte expert in het ontwerpen van knitwear met een prachtige snit en drapering. Een van haar nieuwste patronen is het prachtige Ridgeline Duster Vest, gemaakt met Divina. 

Het vest heeft opvallende details zoals rechtgebreide details op de mouwen en een lange split. “Ik vind het fantastisch hoe dit vest casual kan zijn, maar ook heel erg elegant. Persoonlijk ben ik in de eerste plaats zelf een casual persoon, dus ik hou ervan om het te combineren met een gescheurde spijkerbroek, een paar Converse sneakers en een T-shirt dat in mijn broek is gestopt! Misschien een paar korte laarsjes om het geheel tot een hoger niveau te tillen!” - Knitatude


Het patroon is slim ontworpen en wordt topdown gebreid waarbij de halslijn gelijktijdig wordt gebreid. Je hoeft hier geen 1001 steken op te halen! 🎉 Dit patroon is in feite vrij simplistisch in zijn constructie. 


“Bij Knitatude gaat het om beginnersvriendelijke kledingpatronen. Ik hou van eenvoudige en klassieke structuren die strakke lijnen creëren en er moeiteloos uitzien. Toen ik voor het eerst leerde breien, wilde ik mijn eigen truien maken. Maar ik was te geïntimideerd, dus nu houd ik bij al mijn patronen rekening met beginners. Je eerste trui maken mag niet angstaanjagend zijn, vind ik!” - KnitatudeHet aanbevolen garen voor dit vest is Divina


“Aangezien dit patroon zo lang is, was Divina perfect, aangezien het zo licht is! Dat betekent dat het niet zwaar is, wanneer je het vest aan hebt. Heerlijk om in weg te kruipen! De drapering is ongelooflijk en de zachtheid ongeëvenaard!” - Knitatude


Knitatude heeft de kleur Cloudy Gray (03) gebruikt, een strakke nuance die je gemakkelijk kunt combineren met andere kleuren in je garderobe. 

Divina is echter in veel kleuren verkrijgbaar, dus je hebt genoeg opties om uit te kiezen. 

Behalve van het klassieke frisse wit tot gitzwart, is Divina verkrijgbaar in verschillende tinten geel, groen, rood en blauw. Er zijn bijvoorbeeld maar liefst 7 tinten blauw om uit te kiezen. Van donker marineblauw tot hemelsblauw en mooie tinten aquamarijn. 


Klaar om aan je avontuur met 'blow yarn' te beginnen?

Het Ridgeline Duster Vest patroon is momenteel alleen beschikbaar bij Hobbii en je kunt het hier kopen voor € 6,50. Alle opbrengsten van het patroon gaan rechtstreeks naar Knitatude!


Wil je meer getalenteerde en hardwerkende patroonontwerpers steunen? Bekijk onze vele andere betaalde patronen hier!


Op dezelfde pagina vind je ook de materialen die je nodig hebt om dit geweldige vest te maken. Vergeet niet om de gewenste maat te kiezen in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op "Voeg alles toe". Makkelijk, toch?

Oh, en voor het geval je het patroon nog niet hebt bekeken - het is behoorlijk inclusief, met maten variërend van XS tot 5XL ❤

Maak je werk makkelijker

'Blow yarn' bollen aan elkaar knopen kan een beetje lastig zijn. Allereerst kan de verbazingwekkende dikte van 'blow yarn' behoorlijk grote knopen opleveren als je meerdere bollen aan elkaar knoopt. Het 'blow yarn' afknippen kan er bovendien voor zorgen dat de fijnmazige buis een scherpe rand krijgt die de neiging heeft te rafelen als ze niet wordt vastgemaakt. 

Je kunt dat allemaal voorkomen door het garen aan te hechten met de Russische methode. Bij deze methode neem je het uiteinde en "naai" je door het garen, wat ervoor zorgt dat het niet gaat rafelen - zonder knopen te gebruiken. HOE 👇


1️⃣ Haal het gareneinde door een scherpe stopnaald, en steek de naald vervolgens terug door het midden van hetzelfde garen.

2️⃣ Haal de naald minstens 5 cm door het garen. Je hebt nu een lus.

3️⃣ Nu zet je het nieuwe garen op de stopnaald. Haal het door de lus, en haal het vervolgens terug door het midden. Je hebt nu 2 lussen die aan elkaar hangen.

4️⃣ Trek vervolgens aan de einden om de lussen aan te trekken, en knip de eindjes netjes af ✂️ 


Meer weten over Knitatude?


"Hallo, ik ben Chantal en ik ben de brutale ontwerper met het paarse haar achter Knitatude. Ik begon in 2012 met breien en ontdekte in 2016 mijn liefde voor het ontwerpen van knitwear en kleding. Ik hou van eenvoudige en klassieke steken en hou ervan om dingen met mijn handen te creëren. Ik woon in Calgary in Canada, waar het het grootste deel van het jaar vriest, met mijn man, twee teckels en een heleboel garen." - KnitatudeNeem een kijkje op het Instagram account van Knitatude voor meer informatie over haar en haar fantastische ontwerpen. 


Welke kleur Divina zou jij kiezen om het Ridgeline Duster Vest te breien? Laat het ons weten in de commentaren hieronder 👇


 

Bespaar 36%

Divina - Hobbii

65% Alpaca, 28% Polyamide, 7% Merino Wol

9,00 €  14,00 €