Details over het garen

Merk Cotton Kings
Samenstelling 100% katoen
Gewicht 250 gram
Lengte Ca. 1000 meter
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3,5 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 25 steken x 34 naalden
Garengroep Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar tot op 30 ºC / Vermijd gebruik droger
Hashtag #twirlsdeluxe

Cotton Kings

Twirls Deluxe

Fine100% Katoen

Koop meer - bespaar meer

Aantal Bespaar Prijs/stuk
2 16% € 20,16
4 24% € 18,24
6 40% € 14,40

€ 24,00  Vanaf € 24,00

Kies kleur:

Houd je heel erg van het kleurverloopgaren Twirls, dan denken wij dat je nog blijer wordt van het Twirls Deluxe. Twirls Deluxe bestaat 100% zuivere, zachte katoen in een super kwaliteit. Het verschil tussen deze 2 garens is, dat de 4 dunne katoendraden hier licht getwijnd zijn en daarom makkelijker te verwerken.

Kies tussen de vele mooie combinaties, waar de kleuren slechts wisselen met 1 draad per keer. Dit gebeurt gelijkelijk verdeeld over de 1000 meter van de bol. Daardoor ontstaat een lange genuanceerde kleurverschuiving dat zorgt voor een mooie uitstraling.

Twirls Deluxe is daarom zeer geschikt voor bv sjaals en omslagdoeken, waar de langzame kleurverschuiving mooi zichtbaar wordt. Daar, waar de tint wisselt, vind je een superklein knoopje in één van de vier draden waaruit het garen bestaat. Je kunt hier of gewoon doorwerken - of je gebruikt een klein stukje van het garen voor een knoop en hecht dat later af. 

Net als Twirls kun je dit garen gebruiken voor omslagdoeken en fijne katoenen sjaals of plaids, die nooit zullen kriebelen. Je behaalt ook mooie resultaten met een top, trui of tuniek, waar het kleurverloop-effect mooi tot zijn recht komt. Er gaat ca. een bol in een gehaakte sjaal/omslagdoek.

Let op dat er gemiddeld meer garen nodig is voor gehaakte projecten dan voor gebreide, daarom kan het voorkomen dat je niet de hele kleurwissel gebruikt in je breiwerk. Maar dit hangt helemaal af van het patroon dat je gebruikt. Het is daarom een goed idee om uit te rekenen hoeveel meter garen je nodig hebt voor het patroon, en dat te vergelijken met de 1000 meter op de bol Twirls Deluxe. Dan kun je er daarna voor kiezen om van binnenuit of van buitenaf te beginnen aan je bol, al naar gelang hoe het kleurverloop moet worden.

Dit garen is OEKO-TEX gecertificeerd (nr 2076-311). Meer informatie over dit certificaat kun je vinden via : https://www.oeko-tex.com/en/. 

Bekijk patronen voor het garen hier: Patronen (35)

Inge Hopstaken

Grandioos fijn garen, zowel om mee te haken als om mee te breien. Ben nu bezig om het gratis patroon Helena plus size te breien. Zo ontzettend mooi, vooral vanwege het langzame kleurverloop. Beginnend vanuit het midden van de bol (ook fijn dat je meteen het begin vind door het easy start stickertje aan het begin van de draad) weinig tot geen last van knoopjes in het garen.


Marja Wubben-Tangel

In goede orde aangekomen. Ik heb er helaas nog niet mee kunnen werken, maar wil er graag omslagdoeken van maken. Heb de Seabreeze Blue en de Emerald Green en de kleuren zijn fantastisch. Garen voelt heel lekker aan. Maar moet toch eerst een paar andere projekten afmaken. Kan niet wachten om ermee te beginnen......ben benieuwd! :)


Heleen

Een geweldig fijn en heerlijk garen om te breien. Het langzame kleurverloop is fijn voor een omvangrijk project maar de bol afwinden en elke opvolgende kleur (genummerd!) los gebruiken werkt ook heel goed, wanneer een shawl géén omslagdoek hoeft te worden bijvoorbeeld.


Merel Ris

Heerlijk zacht en mooie sprekende kleuren. Ik kan niet tegen acryl dus bepaalde andere merken kan ik niet mee werken. Dit is voor mij de perfecte vervanging en ook nog een lekker betaaldbaar.

Na het wassen blijft het ook erg mooi.
AANRADER DUS!!


Henriette Grimmon

Cotton King Deluxe is echt geweldig en tot nu toe mijn favoriete verloopgaren. Het haakt super en het kleurenverloop is onbeschrijflijk mooi. Ik ben de Lente Cal 2019 van Vonne’s Creaties (een tafelkleed) aan het haken en het wordt een beauty.


Schrijf een review

Details over het garen

Merk Cotton Kings
Samenstelling 100% katoen
Gewicht 250 gram
Lengte Ca. 1000 meter
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3,5 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 25 steken x 34 naalden
Garengroep Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar tot op 30 ºC / Vermijd gebruik droger
Hashtag #twirlsdeluxe

Gerelateerde producten

Andere klanten kochten

Het product is toegevoegd aan het winkelmandje!
Bekijken