Achter Lile.dk sta ik, Stine Radicke. Ik heb diverse opleidingen in de textielbranche afgerond en heb een scheppingsdrang die ongekend is. Als kind bracht ik elke zomer door in het naaiatelier van mijn oma en oom. Meestal aan de kniptafel met een schaal knopen, en waar ik soms maar een klein plekje had, als mijn oom patroondelen knipte uit de grote rollen stof. Ook heb ik een grote liefde voor garen. Deze liefde ging echt groeien toen ik tijdens mijn studie in IJsland was. Hier was ik om te borduren aan een IJslandse saga, maar alles wat ik leerde over schapen, wassen, kleuren en de productie van garen, gecombineerd met de zeer goed gevulde garenkasten in de supermarkten, zorgde ervoor dat ik de breinaalden pakte en ze praktisch niet meer losliet. Ik zit te breien zo gauw het kan en ik heb altijd en overal een breiwerk in mijn tas mee.

Ik ontwerp breipatronen in samenwerking met Hobbii, die gratis te vinden zijn op Hobbii.nl, maar ik ontwerp ook voor mijn eigen label  Lile.dk .

Lile.dk is begonnen met de wens om het breien verder bekend te maken. Ik brei met als uitgangspunt mijn eigen familie en met het idee, dat het eindproduct bruikbaar moet zijn en het breipatroon makkelijk leesbaar.

Volg Stine hier op sociale media:

Instagram

Facebook


Het product is toegevoegd aan het winkelwagentje!
Bekijken