Sla je slag!   🌸 VOORJAARSUITVERKOOP 🌸   Bespaar tot wel 54%

Go Handmade

Soft Bamboo Fine

Super Fine 70% Viscose van Bamboe, 23% Katoen, 7% Acryl

Bespaar 21%
Bespaar 1,15 € 4,35 € 5,50 €

Levering 2-4 werkdagen

Verzendkosten vanaf 6,99 €Gratis verzending vanaf 79,00 €

Wij scoren een Uitstekend op Trustpilot

Details over het garen

  • Categorie:
    Openingsuitverkoop
  • Merk:
    Go Handmade
  • Samenstelling:
    70% Viscose van Bamboe, 23% Katoen, 7% Acryl
  • Gewicht:
    50 g
  • Lengte:
    180 m
  • Garengroep:
    Super Fine
  • Aanbevolen breinaald:
    2,5 - 3,5 mm
  • Stekenverhouding:
    30 steken = 10 cm
  • Wasvoorschrift:
    Machinewasbaar 40ºC / Liggend drogen

Soft Bamboo Fine is een fantastisch zachte en unieke kwaliteit!

De draad bestaat uit 70% bamboe, dat maak het garen tot een zachte belevenis en geeft het een speciale lichtheid. Het is comfortabel op de huid, en daarmee ook een kindvriendelijk garen, dat goed z’n vorm behoudt. De bamboevezels hebben een natuurlijke zijdezachtheid en gladheid - en dat maakt de draad delicaat. De textuur en de zijdeachtige eigenschappen geven een prachtige val aan de gebreide projecten. De 23% katoen en de 7% acryl houden de bamboe bij elkaar en geven het geheel een goede vormvastheid.

Het garen laat zich gebruiken voor al het haak- en breiwerk, maar speciaal voor baby, omslagdoeken, plaids en sjaals. Een AZO-certificaat toont dat het garen een reeks testen met succes heeft doorlopen, en dat het is goedgekeurd volgens de Europese geldende wetgeving.

Bamboe en milieu: bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en daarmee een fantastische bron voor duurzame productie.

Bamboe geeft meer zuurstof af dan welke andere plant dan ook en groeit zonder het gebruik van pesticiden.

Soft Bamboo is verkrijgbaar in twee draaddiktes – "fine" en "double". Soft Bamboo Fine bestaat uit 6 x 2 dunne draden en heeft een looplengte van 180 meter per 50 gr - advies naald 2,5-3,5. Soft Bamboo Double bestaat uit 9 x 2 dunne draden en heeft een looplengte van 115 meter per 50 gr - advies naald 3-4.

Met andere woorden; wens je een iets 'lichter' gebreid of gehaakt project, dan raden we "fine" aan. Wens je daarentegen bijv. een sweater voor het hele jaar, dan is "double” een goede keuze.


Opmerking: wij zijn bezig met het vervangen van de banderollen van dit garen. Dwz. dat je zowel één van de "oude" banderollen onder de naam "Soft" kunt ontvangen en één van de nieuwe banderollen met de naam "Soft Bamboo Fine". Het garen is echter precies hetzelfde.

Om sommige bollen kunnen ook nog steeds banderollen zitten met handwas als wasvoorschrift. Deze kunnen echter ook in de wasmachine worden gewassen op 40°C.

Vind hier patronen voor dit artikel: Patronen (22)

Janny Linkerhof

Heerlijk garen. Trui gehaakt op haaknaald 4.
Eerst even wennen aan garen. Is glad en stak in draad met haaknaald 3. Met haaknaald 4 ging het stukken beter.
Trui voelt als tweede huid. Draagt heerlijk


Sabrina

Heel fijn garen om mee te werken en superzacht! Hiermee kan ik nu ook mooie truien breien voor mijn man en zoontje die beide niet tegen echte wol kunnen.


Imke

Hele mooie, extreem zachte garen! Wel even wennen met breien, het is zo zacht dat je niet altijd goed kan voelen of je de garen wel echt vadt hebt.


Angeleyes

Prachtig garen, heeft een prachtige glans door de hele bol heen
Hobbii : uiterst klantvriendelijk, zeer informatief, uiterst keurige verzending


Susanne

Ongelooflijk mooi garen. Heb een schouderdoek gehaakt. Voelt enorm zacht en soepel en heeft een lichte zijdeglans. Zeker een aanrader!!!


Schrijf een beoordeling

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Het product is toegevoegd aan het winkelwagentje!
Bekijken