Details over het garen

Categorie Green Weeks
Merk Happy Sheep
Samenstelling 70% superwash wol, 30% polyamide
Gewicht 100 g
Lengte 400 m
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 30 steken x 42 naalden
Garengroep Super Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar 30ºC / Mag niet in de droger
Hashtag #hobbiimagicsockwool

Happy Sheep

Magic Sock Wool

Super Fine70% Superwash Wol, 30% Polyamide

€ 9,50  Vanaf € 9,50

Kies kleur:

Magic Sock Wool heeft de mooiste, lange kleurwissel, die spannend om te volgen is. De verrassende mooie tinten, die tevoorschijn komen, maken het sokken breien leuker, ook sok nr. 2. Maar laat je niet begrenzen door het feit, dat Magic Sock Wool een sokkengaren is!

Gebruik het bijv. sjaals, omslagdoeken, mutsen, enz., ook is het prachtig voor truien en vesten. Hier kan de magische kleurwissel je handwerk een extra lift geven; brei bijv. een mooi, gestreept vest, of gebruik het voor boorden en zakken - er zijn ontelbare mogelijkheden. 

Magic Sock Wool is een 1-draads garen, d.w.z. dat het niet gesponnen is uit meerdere draden. De rustieke structuur doet denken aan handgesponnen garen met een natuurlijke variatie in dikte. Met 1-draads garen krijg je een fijne zachtheid en prachtige kleuren. Het betekent ook, dat het garen los aan kan voelen en niet zo sterk als gewoon sokkengaren. Dat verdwijnt helemaal, als het is gebreid, en de duurzaamheid is dan vergelijkbaar. 

Magic Sock Wool bestaat uit 70% wol tezamen met 30% nylon voor slijtsterkte. De wol is superwash-behandeld en kan daardoor op 30°C worden gewassen in de wasmachine.

NB! De lange kleurwissel veroorzaakt dat de bollen er verschillend uit kunnen zien binnen hetzelfde kleurnummer.

Bekijk patronen voor het garen hier: Patronen (7)

Nannie

Fantastisch garen. Heb geen last van de dunne stukken in de draad omdat ik ervaren heb dat doordat je er een groot stuk van breidt of haakt, het tijdens het dragen de vezels zich een beetje met elkaar vermengen. Lekker warm om er een omslagdoek van de maken. Ondertussen heb ik er reeds 4 soorten van in huis.


Christien

Wat een fijn garen om mee te werken. Zo zacht dat worden heerlijke sokken. Verschillend van dikte ? Dat valt reuze mee. Ik ga er zeker vaker mee werken.


monique

Prachtige kleuren met hele.mooie kleurovergangen.
De draaddikte wisselt waardoor.je op sommige stukken met een akel8g dunne draad breit. Ik brei er sokken van. Deze zijn nog niet klaar. Heel venieuwd naar de sterkte van de dunne delen.


Laura Saris

Mooie kleuren, maar op sommige stukken is de draad zo dun dat ikkk er nauwelijks mee durf te breien. Vanwege het kleurverloop kun je er geen stukken tussenuit knippen als je 2 gelijke sokken wil. Zal deze wol niet opnieuw kopen.


STRENS brigitte

Draad breekt erg gemakkelijk af bij het breien. Niet erg leuk om hiermee te breien. Ook niet erg tevreden over het resultaat. Ik ben teleurgesteld over de kwaliteit van het garen.


Schrijf een review

Details over het garen

Categorie Green Weeks
Merk Happy Sheep
Samenstelling 70% superwash wol, 30% polyamide
Gewicht 100 g
Lengte 400 m
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 30 steken x 42 naalden
Garengroep Super Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar 30ºC / Mag niet in de droger
Hashtag #hobbiimagicsockwool

Gerelateerde producten

Andere klanten kochten

Het product is toegevoegd aan het winkelmandje!
Bekijken