Details over het garen

Categorie Garen voor sjaals
Merk Happy Sheep
Samenstelling 70% superwash wol, 30% polyamide
Gewicht 100 g
Lengte 400 m
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 30 steken x 42 naalden
Garengroep Super Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar 30ºC / Mag niet in de droger
Hashtag #hobbiimagicsockwool

Happy Sheep

Magic Sock Wool

Super Fine70% Superwash Wol, 30% Polyamide

Koop meer - bespaar meer

Aantal Bespaar Prijs/stuk
4 16% € 7,98
6 24% € 7,22
8 40% € 5,70

€ 9,50  Vanaf € 9,50

Kies kleur:

Magic Sock Wool heeft de mooiste, lange kleurwissel, die spannend om te volgen is. De verrassende mooie tinten, die tevoorschijn komen, maken het sokken breien leuker, ook sok nr. 2. Maar laat je niet begrenzen door het feit, dat Magic Sock Wool een sokkengaren is!

Gebruik het bijv. sjaals, omslagdoeken, mutsen, enz., ook is het prachtig voor truien en vesten. Hier kan de magische kleurwissel je handwerk een extra lift geven; brei bijv. een mooi, gestreept vest, of gebruik het voor boorden en zakken - er zijn ontelbare mogelijkheden. 

Magic Sock Wool is een 1-draads garen, d.w.z. dat het niet gesponnen is uit meerdere draden. De rustieke structuur doet denken aan handgesponnen garen met een natuurlijke variatie in dikte. Met 1-draads garen krijg je een fijne zachtheid en prachtige kleuren. Het betekent ook, dat het garen los aan kan voelen en niet zo sterk als gewoon sokkengaren. Dat verdwijnt helemaal, als het is gebreid, en de duurzaamheid is dan vergelijkbaar. 

Magic Sock Wool bestaat uit 70% wol tezamen met 30% nylon voor slijtsterkte. De wol is superwash-behandeld en kan daardoor op 30°C worden gewassen in de wasmachine.

NB! De lange kleurwissel veroorzaakt dat de bollen er verschillend uit kunnen zien binnen hetzelfde kleurnummer.

Bekijk patronen voor het garen hier: Patronen (10)

Nannie

Fantastisch garen. Heb geen last van de dunne stukken in de draad omdat ik ervaren heb dat doordat je er een groot stuk van breidt of haakt, het tijdens het dragen de vezels zich een beetje met elkaar vermengen. Lekker warm om er een omslagdoek van de maken. Ondertussen heb ik er reeds 4 soorten van in huis.


Christien

Wat een fijn garen om mee te werken. Zo zacht dat worden heerlijke sokken. Verschillend van dikte ? Dat valt reuze mee. Ik ga er zeker vaker mee werken.


Linda

Inderdaad dunne stukken garen tussen. Zou als tip geven om de hiel bij sokken versterkt te breien (op de rechte toer: 1 breien, 1 afhalen*) en op pen 2 mm in plaats van 2,5 mm En zorg dat je geen fouten maakt want uithalen is een crime. Lekkere warme huissokken


monique

Prachtige kleuren met hele.mooie kleurovergangen.
De draaddikte wisselt waardoor.je op sommige stukken met een akel8g dunne draad breit. Ik brei er sokken van. Deze zijn nog niet klaar. Heel venieuwd naar de sterkte van de dunne delen.


Dominika

The colours are beautiful, but the yarn thickness variabilily is a huge issue for me. Sometimes it's half the regular thickenss - and if you try doing fair isle, stitches come out uneven.
Won't buy it agin until this is fixed.


Schrijf een beoordeling

Details over het garen

Categorie Garen voor sjaals
Merk Happy Sheep
Samenstelling 70% superwash wol, 30% polyamide
Gewicht 100 g
Lengte 400 m
Aanbevolen breinaald 2,5 - 3 mm
Stekenverhouding 10 x 10 cm = 30 steken x 42 naalden
Garengroep Super Fine
Wasvoorschrift Machinewasbaar 30ºC / Mag niet in de droger
Hashtag #hobbiimagicsockwool

Gerelateerde producten

Andere klanten kochten

Het product is toegevoegd aan het winkelwagentje!
Bekijken