Het begint langzaamaan echt koud te worden.

Ik zocht in onze patronen en warme garens en werd verliefd op een heleboel.

Het eindigde met mijn keuze voor het zetten focus op acryl. Jaren ben ik terughoudend geweest in het gebruiken van acryl, voor iets anders dan mijn ‘proeflappen’ of het testen van nieuwe technieken. Maar nadat ik bijna ‘omver geblazen’ werd door Hurricane, moest ik ook Lollipop, Lollipop Melange en Hobbii Tivoli uitproberen. Ik ben van mening veranderd, er bestaat werkelijk lekker acrylgaren.

Hurricane – Word omver geblazen...

…door de mooie kleurenvariaties, die Hurricane heeft. 12 fantastische print-combinaties geven een zee aan mogelijkheden voor unieke creaties.

Ik vond het super lekkere patroon van Granny Sjaal, waarin dit mooie garen goed tot haar recht komt. Andere dingen, die men kan maken met Hurricane, zijn een zachte warme deken voor jong en oud. Met 12 verschillende print-kleuren is er zeker een mogelijkheid om creatief te zijn.

Hurricane is 100% HB Acryl, kan op 40 graden gewassen worden en droogt snel.


HB-ACRYL? – wat betekent dat? -

High Bulk Acryl: Dit is een bijzonder productieproces, dat een extra licht en vol garen geeft, wat bovendien erg praktisch in het gebruik is en erg makkelijk te wassen.

Lollipop Melange

De mix van wol en acryl voelt heerlijk zacht tegen de huid en houd je warm op koude dagen.

Of je nu breit of haakt met Lollipop Melange, de zachte kleurovergangen in het garen geven een uniek en genuanceerd kleurenspel.

Het geeft ook de mogelijkheid voor het combineren van verschillende kleurnuances.

De kleuren van Lollipop Melange zijn zachter, waardoor ze een mooi tegenspel kunnen geven in combinatie met de originele Lollipop, die scherpere kleurnuances heeft, maar dezelfde aangename kwaliteit.

Lollipop Melange is een zacht garen met lekker, gemeleerde kleurovergangen, die zich laten zien als mooie strepen. Het garen bestaat uit 30% wol en 70% HB acryl

 

Twee mooie patronen met Lollipop Melange.

Als je (net als ik) graag je hals warm houdt in deze koude tijd, dan heb ik 2 snelle patronen met Lollipop Melange

Lollipop Melange Sjaal of deze lekker gehaakte tubesjaal In beide patronen zorgt het garen voor een mooi kleurenspel en ze zijn heerlijk gemakkelijk te maken.

 

Wil je liever breien en ben je helemaal weg van een van de 21 frisse Lollipop kleuren, dan vind je hier een patroon voor een sjaal. Hiermee houd je zowel de schouders als de hals heerlijk warm.


 - Psst.... zowel Lollipop als Lollipop Melange kunnen worden gebruikt voor deze patronen -

Ik heb bijvoorbeeld zelf deze breinaaldenset gekocht voor het breien van deze lekkere sjaal: - en ze zijn zo goed en makkelijk te gebruiken – ik kan ze zeer zeker aanbevelen.

Tivoli

100% HB Acryl

Hobbii Tivoli is verkrijgbaar in een reeks mooie kleuren - 43 verschillende – het is je fantasie die de grens trekt voor combinaties, motieven og patronen.

Dit garen heeft ook HB kwaliteit en is ook verkrijgbaar in print. Ik ben zelf bezig met deze mooie deken van Tivoli,  maar het garen is ook geschikt voor mutsen, sjaals of polswarmers of datgene, waar je zin in hebt om te maken van zacht acryl garen.

Ik ben zeer positief verrast over dit heerlijke garen. Het is geweldig om mee te werken en het resultaat wordt prachtig. Ik kan het gebruik van Tivoli garen absoluut aanbevelen en ik zal het zeer zeker kopen voor meerdere projecten :0). Het is zacht en heeft mooie kleuren. Absoluut een aanrader.
Lone A

Ik hoop dat ik voor inspiratie gezorgd heb. Mijn eigen zoon is in ieder geval van mening dat, zelfs als de siberische koude een land volledig stillegt, hij het nog steeds warm moet hebben.

Veel werkplezier

Lieve groeten

Achena – Hobbii.nl