Heb jij dat ook? Dat je overal in huis wel een bolletje garen hebt liggen, of dat het zweet je uitbreekt wanneer je die ene steek laat vallen? Ben jij een echte breifanaat? Lees mee, en zie hoeveel jij herkent!
56, 57, 58.... De naalden glijden door je vingers, terwijl het garen ritmisch heen en weer beweegt. In de hoek van de kamer begint iemand zacht te mompelen: “Lieverd?... lieverrrrd?”. Je merkt het niet echt op, totdat je ineens wordt opgeschrikt door een harde “LIEVERD?!”. Het doet je oren klapperen. “AAAH! JE STOORT ME!”, bijt je terug: “Nu weet ik niet meer waar ik gebleven ben!”


Psst... koop deze toerenteller, om zulke scenario’s te voorkomen


Als fervent breier ben je vast ook al eens uit je slof geschoten over zoiets. Mensen die niet breien of haken begrijpen je niet. Ik kan in elk geval beamen dat ik zowel zulke aanvallen van irritatie, als gelukkig ook enorme verwondering over mijn eigen wollige creaties ken.


Gelukkig voel ik me achteraf altijd een beetje schuldig over mijn irritatie, en bied ik mijn excuses aan. Maar hé, je haalt me dan ook wel van mijn garenbaby’s vandaan!


Als jij dit herkent, dan kan je zeker ook de volgende dingen herkennen, die ik hieronder in de lijst heb opgeschreven. Want je weet dat je een echte breifanaat bent, als:


1. Je altijd een rondbreinaald en een bolletje garen in de tas mee hebt. Je weet wel… Voor de zekerheid.


2. Je een kei bent in multitasken.
Of jij kunt jongleren met een hapje, een drankje en je breiproject, terwijl je je favoriete televisieprogramma kijkt? Tuurlijk! Eitje!

3. Het zweet je uitbreekt, als je net een steek laat vallen op dat moeilijke breiproject of dat rompertje dat je breit op die dunne naaldjes, terwijl je de moeder van het kleintje hebt beloofd dat het zondag wel af zou zijn.


4. ...HO! Nee, stop! Je partner mag onder geen beding die vier bolletjes garen verplaatsen. Dat gaat geheid fout. Waar zijn mijn breinaaldstoppers, voordat het mis gaat!?


5. Je altijd drie verschillende projecten tegelijkertijd aan de gang hebt. Eén is ook zo saai.


6. Auw! Je kramp krijgt in je vingers en nek. Had ik nou niet ergens gelezen op Google dat er van die oefeningen voor bestaan?


7. Jouw vrienden of kinderen zeggen: ”Wauw, wat mooi!” en ze vervolgens in de rij gaan staan om ook een breisel van je te krijgen. Je wordt al nerveus bij de gedachte dat de winter voor de deur staat voor je het weet en je nog 5 truien moet breien voordat de kou begint te bijten!


8. Je zegt: ”Je moet gewoon gaan breien als je je gestrest voelt!”. Je bent zo’n beetje een zelfbenoemd expert geworden op het gebied van ontspanningstechnieken. Misschien dat jouw breimagie niet door iedereen wordt begrepen, maar laten we eerlijk wezen: breien ís ontspannend.


9. Oh nee hè?! Waar komt die knoop nou weer vandaan?


LEES OOK: Zo voorkom je knopen in je garen


10. Je je wel eens afvraagt waar die extra steek ineens vandaan komt? Dat ga je natuurlijk proberen te verbergen door twee steken samen te breien. Niemand die dat ziet, dat jij een foutje hebt gemaakt!


11. Jij vindt dat ‘r’ en ‘av’ hele gewone woorden zijn. Er missen helemaal geen letters, waar heb je het over?


12. Je je pakketjes met garen ontvangt alsof je een klein kind bent dat jarig is.


13. Je ook gefrustreerd raakt wanneer het uiteinde van je garen nét niet lang genoeg is om die laatste vier steken op te zetten. Aiii!


14. Er, waar je ook bent, een tikkend geluid te horen is. En nee, dat is niet de haard die lekker op de achtergrond knispert, maar jouw breinaalden die on fire zijn.


15. Je weet, dat er echt een GIGA-verschil is tussen ‘roze’ en ‘oudroze’!


16. Je op het eind van je project het patroon bijna uit je hoofd kent.


17. Jouw wensenlijstje elk jaar weer bestaat uit beinaaldensets en stekenmarkeerders. Vrienden en familie beginnen het nu toch wel een beetje saai vinden, maar daar begrijp jij niks van!


18. Jouw cadeaus aan vrienden en familie bijna uitsluitend uit zelfgemaakte projecten bestaan. Dat zijn in elk geval unieke cadeaus!

19. Je een hoopje garen vindt op het toilet, onder in je sokkenla, onder het kussen op de bank… Hoe is die dáár dan terecht gekomen?


Waar herken jij aan dat je een breifanaat bent? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder!


BESPAAR 14%