Ken je dát, dat planken en kasten gevuld zijn met garen en dat je toch weer iets teveel hebt gekocht van de aanbiedingen bij Hobbii, dan dat er thuis plaats voor was? 💜

Wees gerust - Nu laat onderzoek zien, dat je passie voor garen eigenlijk eraan bijdraagt om dementie buiten de deur te houden. Amerikaans onderzoek laat zien, dat mensen met creatieve hobby’s als breien en haken gemiddeld 75% minder geheugenverlies hebben. Door het activeren van de hersenen en tegelijkertijd het fysieke gebruik van het lichaam, worden de neuronen in de hersenen beschermd, die ook wel de bouwstenen worden genoemd.


Onderzoeksstudie in de USA laat duidelijke resultaten zien

In de onderzoeksstudie van de Mayo Clinic in Minnesota, USA, ontdekten onderzoekers, dat mensen van middelbare leeftijd en ouder minder snel geheugenverlies ontwikkelden, wat kan leiden tot dementie. Er wordt op gewezen dat u als volwassene op een bepaalde leeftijd geheugenverlies kunt ervaren en het is daarom belangrijk om een ​​levensstijl te vinden die helpt om het geheugen langer vast te houden. Het onderzoek van de onderzoekers onder 256 mensen met een gemiddelde leeftijd van 87 jaar die aan het begin van het onderzoek geen problemen met geheugenverlies hadden. Na ongeveer 4 jaar hadden 121 voorlopers van dementie ontwikkeld. 

Waarom is garen zo goed?

Als je breit of haakt wordt je goed in plannen. Je moet de verschillende steken in de gaten houden, waar je moet "insteken" en niet in de laatste plaats de toeren. Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en je het niet te vaak opnieuw hoeft te doen, moet de kwaliteit van de steken onderweg worden gecontroleerd. Op deze manier train je je cognitieve vaardigheden om te denken, onthouden en rationaliseren. En dan moet je ook nog patronen lezen! De tijd vliegt voorbij, alsof je een goed boek leest.


Wij hebben vele spannende en ook gratis patronen op de website 💜 Bekijk het patroon van onze heerlijke Lollipop Granny Plaid, deze schattige rammelaar of deze plantenpot 👆

Het goede humeur verspreidt zich en je krijgt zin om het aan anderen te geven

Als je eindelijk klaar bent met je project, of het nu een deken of een rammelaar is, komt er een gevoel van geluk in je lichaam op dat een goede invloed heeft op je gezondheid en je humeur. Als je humeur goed is, zal het zich verspreiden naar anderen en zij zullen ook profiteren van je succes bij het voltooien van een project.

Een ander pluspunt van breien en haken is dat velen die de twee hobby's hebben, hun projecten als cadeau gebruiken. Is het je opgevallen hoe verleidelijk het is om een ​​zelfgemaakte rammelaar te geven aan je kleinzoon of vriendin die bevallen is? Een dekentje voor één in je familie of een mandje maken als presentje en dan lekker chocolade erin doen? Geschenken die uit het hart komen, laten de grootste sporen achte ❤️ 

Biedt eenheid en is goedkoper dan therapie

Haken en breien kan ook gedeeld worden met anderen, doordat men samen zit en sociaal iets gemeen hebt.


“Gebrek aan sociale participatie op latere leeftijd kan op zichzelf wijzen op onderliggende hersenveranderingen, die kunnen leiden tot MCI (Mild Cognitive Impairment)”, wat betekent, dat je moeite hebt met onthouden, nieuwe dingen leren en concentreren. -  Doktor Laura Phipps van Alzheimer Research UK.


Het zorgt voor saamhorigheidsgevoel en iets om over te praten. Voor degenen die een stressvol dagelijks leven hebben, is het een goedkopere methode dan in therapie gaan en kan het als een antidepressivum werken. Dus in plaats van een telefoon in je hand te hebben, pak je de haak- of breinaalden en voel je de energie zich in het lichaam verspreiden.


Heel veel plezier met je projecten!


 

BESPAAR 20%

Ergonomische Haaknaald - Prym

Vanaf € 4,80  Vanaf € 6,00