Een handvol ballen

We zijn helemaal into de decoratieballen op dit moment, en de ene na de andere glijdt van de naald 😂 Het is een snel en overzichtelijk project, perfect voor deze drukke kersttijd. De ballen worden om styropor bollen gehaakt, en worden daardoor perfect rond. Ze zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten, en kunnen gebruikt worden voor zeer diverse, decoratieve projecten. Afgelopen zondag hebben we patronen gedeeld voor gehaakte kerstballen, die zijn gehaakt om ballen in maat 5 en 6 cm.

Zie hier de mooie patronen

Decoratieballen voor de kerst- en nieuwjaarstafel

Deze keer hebben we ballen gehaakt om de kerst- en nieuwjaarstafel mee te decoreren.
De ballen zijn gehaakt om styropor bollen in maat 3 en 4 cm. We hebben ons Rainbow 8/4 katoen gebruikt, en Nora Madeira Effectgaren in goud en zilver.
Met een bloemenstokje in de bal, staan ze prachtig in een vaas. De ballen kunnen ook gebruikt worden op een bord of een schaal met evt. een lichtsnoer of andere versiering.
De mogelijkheden zijn eindeloos met deze decoratieballen, en ze kunnen gemaakt worden in de kleuren die passen bij de gelegenheid of bij je inrichting

Voor de kersttafel hebben we de ballen gehaakt in het gouden Nora garen, samen met de mooie kerstrode kleur van Rainbow. Ze zijn op bloemenstokjes gezet, en met wat groen in een vaas, staat dat simpel, maar prachtig. Voor de nieuwjaarstafel is natuurlijk zilvergrijze Rainbow gebruikt en zilveren Nora garen. Zilver is een musthave voor nieuwjaar - De kleur zet het puntje op de i en geeft precies dat beetje glitter, dat hoort bij deze dag.

Het patroon voor de decoratieballen vind je hier

We hopen dat je zin hebt gekregen om je eigen decoratieballen te haken, die precies bij jouw huis passen!
Heb je vragen, mail dan naar design@hobbii.nl.


Lieve groet,
Lene en Tine, HobbiiDesign