Geschreven door Madeline van @ofbooksandhooks

Heb je wel eens gezocht naar garen voor een bepaald project, maar werd je helemaal afgeleid door de leuke garens? Je weet wat ik bedoel. Het garen waarvan je jezelf vertelt dat het onpraktisch is of lastig te verwerken. Maar ik kan je vertellen dat HET ALLEMAAL WAARD is! En nu ga ik met jullie delen, welke projecten geschikt zijn voor deze garens, zodat je deze nooit meer hoeft te laten liggen.

Hobbii Ribbon

Garengroep: 5, Bulky

Samenstelling: 100% katoen

Hobbii Ribbon is zo’n veelzijdig garen, en dat maakt het automatisch leuk, als je het mij vraagt. Ik vind het heerlijk om garens op voorraad te hebben, die me helpen nieuwe projecten, patronen en geschenken te vinden Hobbii Ribbon is hiervoor perfect, omdat er niet veel is waar een lintgaren niet voor gebruikt kan worden.

Welke patronen zijn geschikt voor dit garen?

Niet om op te scheppen, maar mijn easy crochet zonnehoed patroon is letterlijk gemaakt voor dit garen! De zonnehoed is perfect op het strand, omdat hij ook nat mag worden! Bovendien zorgt de structuur van het garen ervoor, dat de hoed goed z’n vorm behoudt, dus je gooit hem zonder zorgen in je tas. Hij springt zo weer in model.


Hobbii Baby Snuggle Print 

Garengroep: 6, Super Bulky

Samenstelling: 100% Polyester

Je herkent misschien al een tendens, en dat is dik garen - die zijn namelijk het beste, als je het leuk wilt hebben. En dat is waar ik voor sta. Hobbii Baby Snuggle Print maakt dit ook waar, omdat het niet alleen dik en fijn is, maar ook echt ongelooflijk zacht. Waarom is het, dat baby’s altijd dat zachte garen krijgen? Ik wil een plaid voor MIJZELF maken met dit garen.

Welke patronen zijn perfect voor dit garen?

Hobbii Baby Snuggle Print is natuurlijk heerlijk voor plaids. Niet alleen voor baby’s, maar voor alle leeftijden! Wie houdt niet van een gezellige plaid? Je kunt ook mooie knuffels maken in dit garen, die zullen het goed doen bij je kinderen of als cadeau.


Hobbii Bungee Mini

Garengroep: 6, Super Bulky

Samenstelling: 42% Katoen | 58% Polyester

Tegen de tijd dat ik dit garen ontdekte, was iedereen er al volledig door geobsedeerd. Het is gewoon een van die garens: als je ze ziet wordt je blij en MOET je het voelen! Voor een creatieveling als ik, is dit het droomgaren. Er is zoveel wat je ermee kunt, en met een zo vol garen vliegen de projecten van de naald. Het maakt het gewoon zo leuk en bevredigend. Een echte (garen)winnaar

Welke patronen zijn geschikt voor dit garen?

Hobbii Bungee Mini is een droomgaren voor het interieur. Kies een mooi patroon en maak een mooi Bungee Rib Pude (je vind alles dat je nodig hebt op die plek!). Of maak mijn absolute favoriet voor dikke garens: gehaakte manden. Het dikke garen is zeer geschikt voor bijv. een schaal voor je sleutels of voor een garenmand (gemaakt van garen).


Hobbii Dolce Sock Wool

Garengroep: 1, Super Fine

Samenstelling: 75% Superwash Wol | 25% Polyamide

Soms ben ik gewoon simpele strepen beu. Begrijp me niet verkeerd, het is een droom om een ​​sokkengaren te hebben dat zelf simpele strepen maakt. Maar soms heb je gewoon zin in iets ... extra? Hier komt mijn vriend Dolce binnen. De stippen bovenop een mooi verloop maken het een heel leuk garen om mee te werken

Welke patronen zijn perfect voor dit garen?

Natuurlijk is dit een mooi sokkengaren. Maar sokkengaren kan voor zoveel meer gebruikt worden dan alleen sokken. De dikte van het garen maakt het geschikt voor projecten, die mooi moeten ‘vallen’ zoals een sjaal, terwijl de wol je ook lekker warm houdt in de koudere maanden


Hobbii Fandango

Garengroep: 4, Medium

Samenstelling: 60% Superwash Merino Wol | 40% Polyamide

Als de kleuren niet je opmerkzaamheid vingen, is het misschien tijd om een afspraak te maken bij de oogarts. Ik ben eigenlijk geen super regenboog fan, maar om de een of andere reden ben ik helemaal verliefd op dit garen. De kleuren zien er zo mooi uit bij het werken met het garen, ze zijn gewoon zo schitterend. Het geeft echt creatieve energie en ik kan er gewoon mijn handen niet van afhouden

Welke patronen zijn geschikt voor dit garen?

Een betere vraag is eigenlijk, welke patronen zijn niet geschikt voor dit garen. En eerlijk gezegd kan ik niks bedenken. Hobbii Fandango straalt blijheid uit en is gezellig en warm, dat maakt het geweldig voor winterse accessoires die wat kleur geven aan de grijze dagen. Het is ook geschikt voor een kleurrijke poncho, daar ga ik het voor gebruiken.


Hobbii Diablo

Garengroep: 0, Lace

Samenstelling: 30% Mohair | 30% Nylon | 40% Acryl

Je hoeft geen Beyoncé te zijn om een halo te zien bij dit garen. En net als het geluid van Queen Bey, zal Hobbii Diablo wat luxe strooien over elk moment. Het fijne lace garen schreeuwt om samengevoegd te worden met een ander garen, en omgetoverd tot iets zacht en decadent. Ik ben gek van structuur, maar dat had je vast al vernomen?

Welke patronen zijn geschikt voor dit garen?

Dit garen leent zich voor alles wat je aan kunt trekken. Pak je lievelingspatroon, voeg wat mohair toe en je krijgt een geweldig resultaat. Het maakt elk project voller en wolliger.


Go Homemade Fur Lux

Garengroep: 4, Medium

Samenstelling: 100% Polyester

Dit polyester-bont is een genot om mee te werken. Zijdezacht en wollig, dit garen is geweldig voor een bijzonder project en geeft extra plezier in je creativiteit. Iets wat ik erg fijn vind bij dit garen, is het oppervlak, tijdens het werken en bij het eindresultaat. Het is goed om te benoemen, dat werken met dit garen niet altijd eenvoudig is. Maar geen paniek! Er staat een artikel over hoe verwerk je bontgaren hier op de blog van Hobbii. Dat redt je dag!

Welke patronen zijn perfect voor dit garen?

Je zult nooit meer koude oren hebben als je dit garen kent. Maak een decadente sjaal of tover een hoofdband tevoorschijn. Je kunt het garen ook gebruiken voor een voering in je lievelingspatroon, dat maakt het warmer!


Go Homemade Couture

Garengroep: 2, Fine

Samenstelling: 100% Acryl

Droom je wel eens van alle dingen die je zou kunnen doen met een heel mooi garen? Er is momenteel een minimalistische trend, en dat vind ik ook leuk ... maar ik ben dol op al het grappige garen! Het soort dat je aan het giechelen maakt. Couture is absoluut een van die garens. Er is ook iets nostalgisch aan het garen, maar het is misschien vanwege de patronen dat dit garen zo populair is.

Welke patronen zijn geschikt voor dit garen?

Zie je niet gewoon een teddybeer die op je wacht om gemaakt te worden? Dit garen is perfect voor allerlei soorten speelgoed! Het kan in de machine worden gewassen, wat perfect is voor kindvriendelijke projecten.


Go Handmade Bohème Velvet

Garengroep: 1, Super Fine

Samenstelling: 100% Polyester

Veloursgaren is leuk om meerdere redenen. Het voelt niet alleen zijdezacht en heerlijk aan, het kan ook worden gebruikt in een zee van verschillende projecten, groot en klein. Dit veloursgaren is zelfs verkrijgbaar in enkele kleuren die volledig onweerstaanbaar zijn. En de kleur is het halve plezier om iets te doen, toch? Oké, misschien niet de helft, maar zeker een groot deel ervan!

Welke patronen zijn perfect voor dit garen?

Blijf bij het klassieke en maak een sjaal, muts of col. Of voeg wat pit toe met een snelle en gemakkelijke scrunchie! Als dat niet genoeg is, dan is dit dunne veloursgaren ook mooi voor korte tops en andere kledingstukken.


Laat het ons zien, als je eens één van deze mooie garens hebt gebruikt! We verheugen ons erop al jullie projecten te zien.

Madeline van@ofbooksandhooks is een creatieveling, die ervan houdt om haar 2 grote liefdes: haken en boeken, samen te voegen!  Je kunt haar laatste project zien op haar Instagram-profiel, en je vindt enkele gratis patronen op haar website.

BESPAAR 32%

Diablo - Hobbii

40% Acryl, 30% Mohair, 30% Polyamide

€ 3,35  € 4,90

Couture - Go Handmade

100% Acryl

€ 4,90
BESPAAR 30%

Ribbon - Hobbii

100% Katoen

€ 7,40  € 10,60