Voor velen is het een levensstijl om te breien en niet gewoon een hobby. Je gebruikt gemakkelijk meerdere uren per dag aan het breien en je kunt niet aan iets anders denken dan aan je geliefde breiwerk, elke keer, dat je het niet bij de hand hebt. Hieronder geven we 10 tekenen, dat je mogelijkerwijs bezeten bent van breien (net als wij).


#1 Je pakt elke mogelijkheid om een kamer in te richten voor al je spullen.

Ondanks dat je breit als een ‘’gek’’, het garen hoopt zich toch op. Hoe meer projecten, hoe meer bollen garen en hoe meer plaats je nodig hebt - het hangt allemaal samen.

#2 Je belangrijkste vakantie-accessoire is je breiwerk.

Het maakt niet uit of je je sandalen bent vergeten, zonnebrand of zonnebril - zolang je maar je breinaalden en garen mee hebt, is alles goed. Het is ook geen toevalligheid, dat jullie op vakantie gaan in precies die stad, waar een wol-festival plaats vindt.

#3 Je mailbox zit propvol garen. 

Je kunt nooit teveel nieuws over garen krijgen - is het niet? Als je nog precies éééén nieuwsbrief mist, dan kun je je hier aanmelden voor Hobbii’s nieuwsbrief: https://hobbii.nl 

#4 Vrienden en bekenden introduceren je als “een persoon die breit”.

Je staat min of meer bekend, als de persoon onder de vrienden, die altijd z’n breiwerk bij zich heeft. Klinkt dat als jij? Wees gerust - dat kennen wij ook maar al te goed.

#5 Je mist slaap omdat je nog ééééven een project moet afmaken.

Wie heeft behoefte aan slaap, als je kunt breien? Het is echt belangrijker om een project af te maken, zodat je snel weer met iets nieuws kunt beginnen.

#6 Je kunt geen TV kijken zonder breiwerk in handen.

Iedereen weet, dat een goede film of serie hand in hand gaat met een goed breiproject. Als het niet in de buurt is, dan ben je niet in de stemming om TV te kijken. Als je om onnaspeurbare redenen niet helemaal weet, wat je volgende project zal zijn, dan vind je heel veel inspiratie bij Hobbii Design.

#7 Je familie weet, dat ze niks anders kan verwachten dan handgebreide kado’s. 

Er is toch eigenlijk niks beters dan een handgebreide sweater, of niet dan? Of een paar warme, ‘’hyggelige’’ sokken voor de koude winteravonden?

#8 Je kunt niet voorbijgaan aan een garenwebshop of -boetiek zonder een noodzakelijke aankoop te doen.

“Ja maar, het was toch in de aanbieding”. Het garen sprong praktisch gezegd zo in je armen. En je had ook direct een project in gedachten, waar dit garen gewoon perfect bij past.

#9 Je hebt altijd een bol garen en breipennen bij je - gewoon voor noodgevallen.

Je weet maar nooit, wanneer er een brei-noodsituatie ontstaat. Het zou toch kunnen, dat de trein van of naar werk verlaat is - en waar moet je anders je tijd voor gebruiken dan voor je lievelings breiproject?

#10 Je kunt een bepaald garen of een bepaald kleurtype al van verre herkennen.

Sommige mensen kunnen gezichten herkennen, die ze slechts één keer hebben gezien, maar jij kunt je zowel de garensoort als het kleurtype herkennen na slechts een project. Die komen nooit in het vergeetboek.

Easy Care - Mayflower

100% Merino wol

€6,90